vrijdag 17 mei 2013

Peronne!

Terug komen op je beslissing is niet makkelijk want leg het maar eens uit. Maar goed het gaat om de duiven en niet om de poppetjes vandaar het volgende nieuws


Vanavond inkorven voor Peronne en toch op zaterdag proberen te lossen!

Vrijdagmorgen vroeg heeft het bestuur in samenspraak met de lossingscommissie besloten om op zijn eerder genomen beslissing  zondag te lossen terug te komen!

Met de kennis van dit moment hebben we ’n verkeerde beslissing genomen om de vlucht te verschuiven naar de zondag. In Nederland is het zondag redelijk tot goed weer maar zijn er in Frankrijk en Belgie weinig tot geen mogelijkheden tot lossen.  De  vooruitzichten voor de zaterdag zijn in Nederland in de ochtend slecht maar in de loop van de middag, redelijk tot goed  en de omstandigheden zijn in Frankrijk/Belgie gunstig.

Wat kunnen we nog veranderen, wat zijn de mogelijkheden, hoe flexibel kunnen en mogen we zijn maar het meest belangrijk blijft toch dat we beslissingen nemen in het belang van onze duiven. Het bestuur heeft besloten dat de wagens vrijdagavond naar Peronne rijden en aangezien het in Nederland alleen in de ochtend naar het zich laat aanzien slecht weer is, gaan we ons in Peronne in de middag voorbereiden om op ZATERDAG te lossen.

Concreet vandaag (vrijdag 1705) inkorven en Zaterdag 1805 in Peronne los.


Zo het is vrijdagmiddag en ben net uit het land terug en de telefoon heeft rood gloeiend gestaan.
Ik ga ze niets eens allemaal terug bellen want het zijn vast niet allemaal adhesie betuigingen.
In de lossingscommissie zitten is bijna gewoon werken, mijn vrouw heeft het vorig jaar 'n jaartje aangekeken en is dit jaar niet meer van plan zaterdagmorgen gezellig thuis te blijven. Waarom? Vanaf 6.30 uur zijn er 2 telefoons in gebruik tot het moment van lossen en dat is vaak pas tegen de middag. Zelf vind ik het niet erg maar mijn vrouw ontvlucht tegenwoordig dus het 'gepraat' over het weer. Vorig jaar is het gelukkig bijna allemaal goed gegaan en moesten we vaak knopen doorhakken en bleek dat we het vaak goed hadden voorzien. Dit jaar begon wederom niet makkelijk maar deze week spant voorlopig de kroon. Woensdag is de beslissing genomen om naar de zondag te gaan en vanmorgen is er beslist toch te gaan proberen op zaterdag te lossen. Zelf heb ik niets tegen flexibel omgaan met de omstandigheden en er dus op anticiperen. Gisteravond zagen we eigenlijk al dat we niet 'goed' zaten en hebben de 'ballen' om het ook te zeggen en te communiceren.  Nu maar hopen dat deze laatste wijziging de juiste is.

Het weer voor zaterdag is in de ochtend in Nederland niet best maar rond de middag komen er opklaringen. In Frankrijk is het in de ochtend tot de middag 'prima' en wordt het later in de middag aanzienlijk slechter. De wagens gaan vanavond rijden in 1 ruk naar Peronne, waar zij in de ochtend aankomen. Direct zoals altijd duiven verzorgen en de wagens goed neerzetten en dan kunnen de mannen voorlopig even het bed in. Alleen de hoofconvoyeur zal niet aanslapen toekomen en zal regelmatig contact met ons hebben en hopelijk kunnen we  gezamenlijk het juiste moment van lossen bepalen. Nu duidelijker en transparanter kunnen we het niet maken en sorry voor het ongerief.

Ik wil jullie niet de mail onthouden van ene meneer Ruiten, kijk daar word ik heel vrolijk van, die begrijpt het hoe je de motivatie hoog houdt 

Dit is een kopie van het volgend bericht dat u verzonden heeft naar de
administrator op Peter de Lange

Dit is een informatieverzoek van
T.Ruiten    1313-0279 <
T.Ruiten@quicknet.nl>

Geachte Heren van het bestuur en lossingcommissie

        Ik hoop dat U inziet dat u een grote fout
 heeft gemaakt om de vlucht een dag uit te stellen
inverband   met de verwachte weersverwachting.
dan moet ik U medelen dat woensdag al bekend was dat het zaterdagmiddag in
zuid nederland, belgie en noord frankrijk  tijdelijk op zou klaren en de
kustlijn goed zou zijn.Zaterdag hoeft U niet verder dan Meer te Rijden,want
zondag slecht in belgie en frankrijk
 Het meest op z,n plaats zou zijn als U als bestuur en commissie excuus
aanbied aan de leden van Afd.6 voor de foutieve beslissing.

               gr.T.Ruiten
                  Den Helder


Allemaal veel succes morgen en U kunt alles weer op de site van de Afdeling en deze volgen    morgen meer.................................



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk