vrijdag 31 mei 2013

weerbericht voor africhting jonge duiven


Dagelijks weerbericht in juni voor het africhten van de jonge duiven.

Enige maanden geleden kwam het verzoek uit Rayon A, of het mogelijk was dagelijks een weerbericht/advies te geven met betrekking tot de mogelijkheid dit te gebruiken om zelf de jonge duiven af te richten.

Ik heb hier wel even over nagedacht maar uiteindelijk positief gereageerd. Tot 21 juni onze laatste opleervlucht zal ik alle dagen rond 9.00 uur ’n advies/weerbericht geven omdat het ontzettend belangrijk is zelf je duiven voldoende af te richten. Het weerbericht zal omvatten de kans op regen, windrichting, zicht en het allerbelangrijkste de aanwezigheid van inversie. Uiteindelijk met de conclusie positieve mogelijkheden of ’n negatief advies.

Omdat ik er vanuit ga dat de opleervluchten hooguit 50 kilometer lang zijn en er misschien ook leden van Rayon E en F gebruik willen maken van het weerbericht, zal ik mij beperken tot de vluchtlijn Zuid-Holland/ Noord-Holland. Uiteraard blijft iedereen zelf verantwoordelijk, bij jonge duiven is de gezondheid vaak nog belangrijker dan de weer omstandigheden. Zelfs ogenschijnlijk gezonde duiven kunnen plotseling coli verschijnselen vertonen en massaal achter blijven. Het moge duidelijk zijn overtuigt U dat uw duiven kerngezond zijn, investeer hier a.u.b. tijd in. Zijn ze gezond dan vliegen ze graag en trekken regelmatig weg dan pas kunt U met ’n gerust hart beginnen met africhten. Ik zal gebruik maken van de gegevens die beschikbaar zijn op de site van MeteoConsult. Deze gegevens gebruiken wij ook als lossingscommissie.

 

Vrijdag 31 mei

Vanaf 10.00 uur prachtig weer, neerslag kans 0, zichtlijnen voldoende blijft iets nevelig, temperatuur rond de 18 graden, geen inversie, wind noord 3/4, na 13.00 uur misschien wel naar windkracht 5!

Advies tussen 10.00 en 13.00 uur positief, de wind is best heftig en in de middag absoluut te sterk! Maar gaat de wind liggen geen probleem.

Vanaf zondag kunt U tot 21 juni ’n weerbericht verwachten. Succes er mee.
Links 'n afdeling voor 12 weduwnaars en in het midden een hok voor ruim 40 jonge duiven, hiernaast niet zichtbaar nog 'n afdeling voor de weduwduivinnen. Zuurstof genoeg en met mooi weer 'goede' hokken. Gelukkig schijnt het zonnetje deze week regelmatig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten