donderdag 30 mei 2013

Soissons


De week naar Soissons,

Afgelopen maandag heeft Afdeling 8 zijn duiven gelost in Orléans en gelukkig zijn de duiven redelijk goed naar huis gekomen , let wel na 4 nachten mand!. Ik geloof niet dat iemand op zo’n vlucht zit te wachten. Op menig Blog was de toon dat men tevreden was over de gang van zaken van afgelopen weekend, wel grappig dat Afdeling 5 de besluitvorming van andere afdelingen als ‘gekrakeel’ afdoet. Kwestie van interpretatie zou ik zeggen. ( zelf terug rijden, laat lossen in niet al te beste omstandigheden  en ’n lange concoursduur)  Ook lees je op diverse sites;  is de beslissing van veel afdelingen om de vlucht te annuleren niet te vroeg geweest? Persoonlijk denk ik dat vluchten uit het gebied Orléans/ Bourges niet mogelijk waren. Vroeg lossen was onmogelijk en in Nederland werd het vanuit het oosten rap slechter in de middag. Rekenen en nadenken,  dat lijken geen favoriete bezigheden te zijn  en wat is men toch snel de realiteit vergeten. Gelukkig is dit maar ’n kleine groep.

In onze afdeling zijn 2 leden niet opgenomen in de uitslag, 1 lid van rayon B en 1 lid van rayon F, reden het niet juist opsturen van het bestand of niet in het bestand staan. Ook in onze club liep ik vrijdagavond te mopperen en dat is licht uitgedrukt want de stoom kwam uit mijn oren omdat de ‘telling ’niet klopte.  Gezamenlijk en in goed overleg de computer weer aan en het bestand nakijken en jawel van 1 lid het bestand van Orléans  in plaats van die van Nijvel verzonden. Zie je het niet dan ligt zo’n liefhebber eruit!  Fouten maken we allemaal maar dit soort zaken moet je dus gewoon nakijken en checken. 2  liefhebbers uit de afdeling zijn nu de dupe door zo’n soortgelijke fout en dat is natuurlijk sneu voor de liefhebbers in kwestie. Wij (P.V. Heemskerk) kropen door het oog van de naald. .

Verder heeft de Afdeling besloten dat de volgende dagfond vlucht vanuit Orléans zal worden vervlogen. De sprong in kilometers wordt op deze manier toch ’n kleine 100 kilometer  ingekort. Voor de jaarlingen geen slechte zaak. Dus Orléans in plaats van Bourges.

Terug naar de voorbereidingen voor Soisons, samen met E.J afgesproken dat we alle duiven meenemen in de voorbereiding en donderdag wel zien welke misschien thuis zullen blijven. Niet alleen de conditie zal ’n criteria wezen maar ook de omstandigheden voor zaterdag. Gelukkig was het begin van de week ’n stuk warmer en je ziet de duiven opbloeien. De weduwnaars klapperen en jakkeren door de lucht en op de duivinnen komt ook weer wat meer snee. Helaas was het mooie weer van korte duur, al zijn de temperaturen wel iets opgelopen.

De vooruitzichten voor zaterdag zijn opnieuw wind tegen op de gehele vluchtlijn (N.W. 4) In Frankrijk lijkt het er goed uit te gaan zien, half bewolkt met ’n zonnetje, Belgie geheel bewolkt met kans op ’n buitje, in Nederland is de gehele kustlijn zwaar bewolkt met geringe kans op regen. De lossing en lossingtijd zal weer cruciaal worden, ’n goed vertrek en proberen de buitjes te ontwijken is de opdracht, neemt niet weg dat met ’n stevige kopwind het ’n pittige vlucht zal worden. Volgende week Orléans,  durf je alles te spelen, moet je alles spelen, wat is wijsheid, dat je duiven prima in orde moeten zijn lijkt me duidelijk! Allemaal weer veel wijsheid en zaterdag meer…………

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten