woensdag 13 juli 2011

voorbereiding en 'n beetje reclame

35
Afgelopen dagen diverse stukjes op mijn Blog geplaatst van ‘misstanden’, tot ‘topduif’ en vooral het artikel over Lex Udo vind ik geweldig. Dit artikel gaat gewoon weer eens over de “echte” duiven, zelf heb ik ook mogen putten uit de bron van deze duiven. Goede duiven, daar gaat het om en van Steef Duijn heb ik ze uit zijn beste gehad.
 De eerste de beste vlucht met de jongen draai ik er in de club 6 bij de eerste 10 tegen 600 duiven.  (10-29-44-49-58-63 enz. 20 v.d. 35 tegen 4400 duiven)  De 1e prijs gewonnen door de 172, uit 2 rechtstreekse Duijn duiven “zwarte 71 x Steffie”, nauw verwant aan de Late Lange Vos. 2e prijs gewonnen door de 173 uit de ‘33’ van Steef en weer uit de lijn Lange Late Vos. 3e prijs gewonnen door de 178 uit bak 2, doffer uit de “02”x dochter uit 54 x 94. Ook hier weer de 2x de “15”duivin in de afstamming, dochter uit de Lange Late Vos. De 5e prijs in de club wordt gewonnen door de 176, nestmaatje van de 178. Ook de duiven die goed waren voor de 7e en 8e plaats komen uit deze bloedlijnen. Vorig jaar werd ik generaal kampioen van het Rayon met duiven van Steef, ’n snufje klasse materiaal van Martin van Zon en ’n beetje van me zelf.

Van de week was ik nog even bij Steef en zag dat de kwekers nog bij elkaar zaten en er uit verschillende koppels jongen in de ren liepen.
Hij moest nog wat leveren voor een bonnetje, aan een paar Duitsers en een Pool. Ongetwijfeld blijft er daarna nog wat over en wie weet wil hij......
Sinterklaas bestaat niet maar PiPa-prijzen vindt hij idioot. OK, zomaar een tip. Niet geschoten is altijd mis.)


Terug naar de waan van de dag, zaterdag staat Breuill op het programma en dat is voor mij ruim 362km, het weer is na dinsdag compleet omgeslagen en voor zaterdag ziet het er ook  nog niet echt goed uit. De wind is volgens voorspelling stevig zuid, dus als er even ’n gaatje is en ze gaan los………kunnen ze weleens naar huis stormen. De duifjes zien er goed uit en we gaan proberen ’n mooie uitslag neer te zetten. Donderdag middag zullen we ze nog eens goed bekijken en maken we ’n keuze, de 11 doffers staan vast ( 7 dagfond doffers blijven thuis) uit de duivinnen heb ik keuze uit 22 stuks, hiervan zullen er minimaal 7/8 stuks ook thuis blijven, zodat ik voor Argenton zeker 15 duiven heb zitten. Stel je voor dat de duiven komend weekend moeten overstaan en je complete ploeg voor Argenton zit daarin, ik moet er niet aandenken.
Breuill 11 doffers en 14 duivinnen mee. Strombeek  35 stuks .
Vrijdag gaf het N.P.O. een negatief vliegadvies voor de jonge duiven. Dit advies is door diverse afdelingen gelijk overgenomen. Afdeling 5 gaf direct aan dit advies niet op te volgen. Onze Afdeling zou zich beraden en ons vrijdag na 12.00 uur via teletekst verwittigen. Op de site van de afdeling maakt men kenbaar dat na overleg is besloten de vlucht gewoon te laten doorgaan maar nu om 13.30 staat er nog niets op teletekst! Communiceren is ook 'n vak of is geen bericht goed bericht? Neemt niet weg dat ik het verstandig vind dat we gewoon inkorven. De vooruitzichten zijn zo slecht niet en je bent eigenbaas...heb je geen vertrouwen laat je ze gewoon lekker thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten