donderdag 21 juli 2011

Woensdag een ‘verklaring’ gekregen van het bestuur over de lossing( Strombeek) van de jonge duiven. In ieder geval denken zij er nu ook over na( het voorkomen van verliezen met de jonge duiven) en ja moeten ze ’n keer overstaan of terug gebracht worden dan zij dat maar zo. De eerste 4 weken zijn de jonge duiven kwetsbaar en in ’n leerproces en is alom voorzichtigheid geboden, dus mijn zegen hebben ze. Maar wel communiceren, op tijd, helder, duidelijk en transparant, daar voorkom je veel problemen mee, gewoon de wind uit de zeilen halen. En die mafkezen die tekeer trekken tegen de chauffeurs en ophalers wat moet je daar nu weer mee? Dit soort gedrag is een groot maatschappelijk probleem en past natuurlijk absoluut niet.
Dinsdag een gesprek gehad met Jan Breed, 2 jaar geleden begonnen met duiven, prachtige locatie, goede duiven, geholpen samen met Steef bij het selecteren, koppelen en Jan was tot het bot gemotiveerd. Dit jaar ’n knappe ploeg jonge duiven, afgelopen zaterdag de 1e op Strombeek, 48 van de 51 thuis dus ‘n prima prestatie en toch was het ook gelijk zijn laatste wapenfeit. Door persoonlijke omstandigheden is hij genoodzaakt met onmiddellijk ingang te stoppen. Een moeilijke maar verstandige beslissing. Ik hoop dat Jan wel de duivenfoto’s blijft maken en indien mogelijk lekker bij me langs komt om duiven te zien thuis komen. Mensen er zitten daar echte goede duiven en ze moeten zo snel mogelijk weg…..dus…….
De jonge duiven zijn deze week ’n paar keer zo’n 25 km weggebracht, lekkere training en goed voor het zelfvertrouwen en gewoon prachtig mooi weer gehad……Ik heb er van Strombeek 28 thuis gekregen van de 35 en ga er 25 spelen. Donderdag (vandaag)belletje uit Wateringen, Jan de Raaf aan de lijn ( de man van de Compuclub). Jan had ’n duifje van mij meegenomen uit Deurne (Antwerpen) moest daar wezen voor ’n duifje van hem zelf maar nam de Hollanders uit Zuid en Noord Holland mee waaronder mijn duif. Grote klasse van Jan en bij die Belg zat ’n hok vol opvangers. Strombeek-Deurne verder zijn er ’n aantal niet gekomen, wie weet volgen er nog meer.
De Argenton ploeg is nagenoeg samengesteld 9 doffers en 15 duivinnen, de wind zal west tot noord zijn, over regen doe ik geen voorspellingen meer maar het wordt vast geen cadeautje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK