vrijdag 29 juli 2011

Zaterdag vliegen we Pommeroeul, gewoon volgens planning en de Afdeling heeft dit ook nog eens bevestigd (woensdag) en dus ruim op tijd. Volgende week staat 2 dagen mand op het programma dus je moet ook wel sprongen durven te maken en bij goed weer en met gezonde duiven is dit geen enkel probleem. Bij Rayon A zijn 2 liefhebbers uit de uitslag verwijderd op de vlucht Meer. In de voorlopige uitslag kregen ze al geen punten toebedeeld en in de definitieve uitslag kom je deze mannen niet meer tegen. Waarom? In hun club in Waarland hebben op de desbetreffende vlucht slechts 4 liefhebbers ingekorfd en dat mag volgens de regelementen niet. Heel erg zuur voor iedereen die dit zou overkomen maar nu gaat het ook nog om 2 topspelers. Blijft het bij ’n berisping of komen ze echt niet in de uitslag, in ieder geval moet het ’n les voor ons allen zijn en met de steeds kleiner wordende clubs zal je alert moeten blijven, hoeveel liefhebbers komen er, tekort dan zal je moeten uitwijken. Simpel en makkelijk is het niet maar het wordt wel de realiteit.
Vrijdag avond hebben wij, de Vredesduif, ’n buitengewone ledenvergadering en gaan we beslissen over onze toekomst en dat sluit mooi aan op het bovenstaande, want met 4 leden inkorven moet bij ons de komende jaren niet gebeuren!
Woensdag is Bob Berendsen met Theo Swenne langs geweest. Bob is van de winter bij ons in de club geweest om ’n lezing te geven over de ogentheorie. Een prachtige leerzame avond en dan komt van het een het ander, dus ging er woensdag ’n mandje duiven van Steef en mij met deze mannen mee en gaan ze er de nodige koppeltjes mee formeren om daar toppertjes uit te halen. Ik heb er het volste vertrouwen in. Bob en Theo zijn kenners en als het deze mannen lukt, kunnen we er samen alleen maar beter van worden.
Mijn laatste duif van Argenton is nog steeds niet thuis en zal wel verongelukt zijn, per slot van rekening heb ik ook 2 doffers die open liggen dus die duiven van mij hebben te laag of met hun ogen dicht gevlogen, misschien waren ze daarom wel te laat. Alle gekheid op ’n stokje, ik ben er doodziek van maar ook verliezen van duiven hoort bij de sport. Deze week de jongen ’n beetje aan de gang gehouden en zoals het er nu naar uitziet kan ik er ‘n 28 stuks spelen. (hebbende meeste toch al 4 vluchten gehad)
Volgende week staat de enige africhting voor de Natour op het programma, dus de ouden gaan gekoppeld worden en de zomer jongen krijgen nog ’n stoomcursus thuis komen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten