zaterdag 23 juli 2011

Wim Geerlofs 1 en 2 op Duffel

Vrijdag de jongen nog even weggebracht, prachtig vluchtje voor die “kale” kippen van mij. Mijn niet verduisterde jongen staan op wat uitzonderingen na op nog 3 of 4 pennen en ik heb dan ook in de loop van de vrijdagmiddag, na bestudering van de weerkaarten, besloten er maar ‘n 12 stuks te spelen. ( 17 thuis gehouden, 29 van de 35 thuis gekregen) Deze 12 zitten nog het best in de pluimen en zouden prijs moeten kunnen vliegen. In de club waren er nog zo’n 334 duiven, ruim 80 prijsduiven dus het moet toch wel lukken er ’n paar prijs te draaien. Na het inkorven nog snel achter de laptop en even teletekst bekijken en wat lees ik……Nijvel staat er niet meer op en is nu Duffel geworden, klasse voor de duiven maar dat is toch geen juiste communicatie, dit moet er toch al s’ middags opstaan! Je kunt natuurlijk wel overal tegen aan lopen te schoppen maar dan blijft er geen bestuurder over. Toch kunnen we niet onze ogen blijven sluiten en onze mond dicht blijven houden. Stof tot praten voor van de winter. Op Argenton heb ik er uiteindelijk 22 meegegeven. Morgen maar eens kijken wat er los gaat en hoe laat……dus morgen meer
Zaterdag 8.30 uur, het is in Heemskerk nog steeds droog en ’n mooie wolkenlucht. In België liggen onze lossingplaatsen onder een regenfront welke om 9.00 uur opgelost is, maar vanuit het noorden trekken buien richting Den Helder en zo rond 15.00 uur zal het enorm nat kunnen worden. Mijn verwachting is dat de jongen na 10.00 uur gelost gaan worden en dan maar hopen dat ze goed vertrekken…..8.45 uur Argenton is uitgesteld, zal dus wel echt niet kunnen. Poitiers is door sommige afdelingen wel gelost dus we kunnen vanavond kijken wat verstandig is geweest. Zondag ziet het er volgens de Franse meteo plotseling wel goed uit, maar in Nederland slecht dus afwachten maar. Trouwens Afdeling 5 staat niet in La Souterainne, maar op hun site geven ze aan naar Orléans te zijn vertrokken en dat met tekst en uitleg en ook ruim op tijd. Kijk zo kan het ook! Die zijn los om 10.15 met mooi weer, zuidenwind en ’n goed vertrek. Inmiddels is het in België opgeklaard en zijn de duiven om 10.15 los, ziet er hier om 1100 uur in Heemskerk  goed uit, zonnetje en ’n spettertje, zo na 12.00uur moeten ze toch kunnen vallen?
We zagen de duiven van A overkomen en die maakte ’n dikke 1300 meter en dan ga je rekenen maar het was appels met peren vergelijken, wij zaten 50 km verder en komen bij lange na niet aan hun snelheid. Rayon c en e/f ook van uit Duffel maken ook ruim 200 mrt meer. In ons rayon maken wij net aan 1100 mrt en zo blijkt maar dat bij het minste of geringste afwijking  je niet meer kan vergelijken.
Wim Geerlofs is bij ons de grote winnaar en pakt ook de 2e plek mee. Na ’n wat moeizame start heeft Wim ze weer ‘goed’ zitten. Voor beide duifjes is het hun 3e prijs op 3 inkorvingen. In de afstammingen komen we beide keren Steef Duijn tegen maar ook Anton Rijerse en Tervoort uit Egmond. Grote klasse Wim en bedenk je vluchten komen er aan!
Zelf pak in de 7e plaats en op de 27e plek mijn getekende dus ik doe gewoon nog steeds lekker mee. Gelukkig zijn bij de meeste liefhebbers alle duiven thuis gekomen en dat is ’n meevaller want het zag er in het begin niet naar uit. Ook bij me zelf kwamen de laatste 2 even over 1400uur thuis. Zondag Argenton? Later meer……..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten