dinsdag 2 augustus 2011

BRANDBRIEF uit Den Helder, nette opbouwende brief, moeten er meer doen!

Aan Afdeling Noord-Holland,
Secretaris T.H.G.J. van Santen,
Kelbergen 259,
1104 LM Amsterdam.
Julianadorp, 1 augustus 2011
Betreft: Jonge duivenvlucht van Pommeroeul


Beste bestuursleden afdeling 6,
Afgelopen zaterdag is de grens bereikt, van wat wij als duivenliefhebbers acceptabel vinden. Hierbij doel ik op de lossing van de jonge duiven wed/loterij vlucht Pommeroeul d.d. 30-07-2011
Ondanks ons verzoek aan de afdeling gericht (d.d. 23-07-2011) om zeker met de jonge duiven voorzichtiger te lossen, lijkt dit geheel terzijde geschoven en zijn er onacceptabele risico’s genomen bij de lossing van deze jonge duiven wedvlucht.
Met de huidige informatievoorziening v.w.b. het weer kon ieder weldenkend mens op zijn klompen aanvoelen, dat deze wed/loterij vlucht verkeerd zou aflopen. Hierbij denken we niet in eerste instantie over het aantal verliezen, die achteraf misschien nog wel meevallen.
Maar het spelplezier, wat een duivenwedvlucht ons zou moeten brengen, is hier met voeten getreden en niet de eerste keer dit jaar. Het gros van de leden willen duiven verzorgen, inkorven en in wedstrijdverband zien thuiskomen.
Nu is het iedere week maar weer afwachten, of de duiven wel allemaal thuiskomen. Het lijkt er nu op, dat het alleen nog gaat om duiven thuis te krijgen, ook al duurt dat een heel weekend. En dat gaat dan gepaard met de nodige verliezen. Dit is zeer frustrerend voor ons als liefhebbers.
Met dit schrijven willen wij dan ook een zeer krachtig signaal af geven aan het Afd 6 bestuur omtrent het falende lossingbeleid. Dit kost ons niet alleen inkorvers maar inmiddels al leden!!
Er mag en kan op zondag gelost worden, als het weer zaterdag te slecht is en de omstandigheden voor de zondag beter lijken.
Volgens de regels kon de wedvlucht vanaf Argenton ook nog op maandag gelost worden. Heeft de lossing op zondag soms te maken met het feit, dat dan de opleggers weer terug moeten zijn? De vluchtlijn tot aan Den Helder is niet droog geweest!
Met deze brief willen wij u duidelijk maken, dat het ons ernst is. We kunnen niet accepteren, dat onze leden per vlucht meer en meer afhaken. En dit is niet alleen in onze vereniging. Als je ziet dat verenigingen in de Noordkop de ene week nog honderden duiven inkorven en nu nog slechts enkele tientallen duiven, moeten wij en vooral de lossingverantwoordelijken zich eens serieus achter hun oren krabben of onze lossingen wel verantwoord zijn.
Er is een brief rondgestuurd aan alle verenigingen over de lossing van Strombeek met uitleg en de mededeling, dat er nog voorzichtiger wordt omgesprongen met de lossingen. Daar hebben we niets van gemerkt. Daarna hebben we nog Argenton en Pommeroeul gehad. Drama’s
Wij willen, dat U passende maatregelen neemt. Zoals niet lossen als het niet kan vanwege weer. Bekijk de verwachtingen voor de volgende dag en handel ernaar. Indien er ingegrepen moet worden in het vliegprogramma, maak dan geen te grote sprongen in de opbouw. 
Wij geven onze duiven mee aan chauffeurs en convoyeurs, die toch ook al jaren ervaring hebben met het lossen. Misschien kunnen deze meer meedenken en kan er met deze mensen overlegd worden, of de duiven gelost kunnen worden, zij zijn tenslotte ter plaatse.
Het jonge duivenprogramma hier te bespreken is niet de juist, maar dit zal zeker aan bod moeten komen op de komende vergaderingen.
Om toch ook iets opbouwends te schrijven en geloof me dit valt nu niet mee, willen we toch onze goede bedoelingen van deze brief aangeven. Is het niet mogelijk om de eerste zes vluchten vanaf een korte afstand vanaf hetzelfde lossingstation te vliegen en daarna pas vanaf een verdere afstand. Voeg vluchten van jong en navlucht samen, zes keer kort van dezelfde afstand en dan de volgende zes de afstand opvoeren tot aan het eind Ablis/Orleans. Voor ieder wat wils. Na zes korte vluchten(160 km) hebben ze ervaring in de container en vliegen direct naar huis. En korte voorzet om over na te denken voor het vergaderseizoen.
Namens de leden een zeer bezorgd bestuur van P.V. Nieuwediep,
P.C. Scheer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten