zaterdag 13 augustus 2011

Simon Durge trekt kampioenschap naar zich toe. Peter Nijman maakt verpletterde uitslag


lachende Simon is zijn kleinzoon dankbaar!
Het kampioenschap is beslist…Siem Durge de winnaar.
Simon wint vandaag Morlincourt en hij wordt door dit resultaat ook de nieuwe jonge duivenkampioen van onze vereniging onaangewezen. Het aangewezen kampioenschap gaat naar Ans Vogelzang, van harte Ans. Terug naar de winnaar van Morlincourt de 1627313 die de 1e wint op de 13e, het is vast een geluksgetal van Simon. De “13”is ’n duivinnetje van het soort van Dirk van de Zanden, notaris te Zeddam, 100% meulemans, ze had ’n beetje verkering en dat moet de stimulans geweest zijn om alles uit de kast te halen. Simon en laat ik vooral kleinzoon Tommy niet vergeten( want sinds ik Tommy in de club zie, vliegt Simon weer vroege prijzen) draaien er 13 van de 35 in de prijzen en bij klok afslaan om 1400uur, hebben de mannen er 28 thuis. Het was ’n lastige vlucht met toch nog veel achterblijvers.
Vervolgens onze 1e natour vlucht, ja dat werd ’n complete “one man show” van broer Peter, ondanks de klussende buurman, trouwens met deze uitslag zou ik hem ’n hamer cadeau doen!
hij kan glimlachen door hamerslagen buurman, mokerslag in de club
Peter Nijman 303 duiven 1-2-3-4-5-6-7-8-9-14-21 en 27 van de 48 in de wekker. Zijn 1e duif( net niet de 1e in het Rayon) is uiteraard ‘n oude duivin en wel de “810” en is ’n dochter van “Steffie” ’n super duivinnetje van Steef Duijn die al diverse 1e prijswinnaars bij Peter en bij mezelf heeft gegeven. De vader is ’n doffer van Gerard v.d. Berg. Als ik me niet vergis, heeft de “810” dit jaar al eerder ‘n 1e gewonnen, gewoon ’n topduifje!  Peter, broer van harte met deze super uitslag in de club en in het Rayon.
Zelf begin ik met de 12e plek (jonge duivin de ‘46’ en dat wordt echt ’n goede) en op de 15e plek mijn 1e getekende de “26”duivin en uiteindelijk pak er 21 van de 48 in de prijzen. Op dit moment 1600 uur nog 1 zomerjong niet thuis en ook in de club hoorde ik dat er toch nog wel wat onervaren duiven niet thuis waren.
Het zit er deze week weer op, de verwachtingen waren bij vele hoog gespannen en het is bij lange na niet geworden van wat ze verwacht hadden. Vooral het weer is de laatste vluchten bar en boos maar wie weet krijgen we nog wat vluchten met ’n mooie open lucht………

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk