donderdag 10 mei 2012

aanloop naar onze dubbelvluchten


Quievrain en Chateaudun

Het eerste wat ik op maandag doe is de vooruitzichten voor het weekend bekijken en indien nodig  pas ik gelijk mijn voerschema  aan. Vervolgens heb ik dinsdag al in mijn hoofd wie op welke vlucht mee zullen gaan en kan ik de boel ’n beetje aansturen.

Voor zaterdag ziet het er voor Quievrain gunstig uit, droog, half bewolkt maar met wind op de kop met de nodige westen wind  er in. De duiven zullen er aan moeten trekken!

Chateaudun is andere ‘koek’ los van het feit dat het gelijk ruim 500 kilometer is, ziet het weer in Frankrijk er nog niet zo heel goed uit al komt er verbetering aan. België en Nederland zullen het probleem niet zijn, maar het zal toch weer niet gebeuren dat het verschoven zal moeten worden naar zondag. Uiteraard is ook op deze vlucht de wind N.W., daarmee zijn topklasseringen op voorhand  in Afdelingsverband een utopie voor de westkant. Een mooie klassering in het rayon zou ook prachtig zijn, dus laten we hopen dat het een mooie vlucht gaat worden.

De ploeg 2 jarige, op een paar uitzonderingen na, gaat naar Chateaudun en de jaarlingen op een stuk of 4 na, gaan naar Quievrain. De jaarlingen kunnen hierdoor toch nog wat meer ervaring opdoen en wie weet heb ik dan straks ’n mooie ploeg voor Orléans.

We hebben allemaal de brief van de Afdeling wel gelezen, dus we weten voor dit jaar waar we aan toe zijn. Het heeft ook geen zin meer nu nog wat te veranderen, gelijk in september voorstellen indienen, kunnen we er in de winter over praten en beslissen. Ja, en dan die bedreiging naar Ron Bos toe, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ron is van het vervoer, maar goed, los daarvan hoor je niemand te bedreigen! Nu heeft die meneer H. uit A inmiddels wel zijn excuses aangeboden. Wat ’n korte lontjes en eigen belangen.

Quievrain, voor het eerst dat ik meemaak dat we daar staan, het Mekka van onze Belgische vitessers, vind ik toch iets speciaals hebben.

Donderdagmiddag komt Pedro  de jonge duiven enten, gelijk met de ‘jongen’ van broer Peter en nog wat duifjes van Steef.  Volgende week gaan de oudste jonge duiven de mand in en gaan in ’n paar stappen richting Badhoevedorp. Wanneer de overige duiven in de loop van de komende weken ook op de vleugels gaan kan ik de rapste nog ’n spoed cursus  geven en wat later inpassen. Anders gaan deze duiven mee op de natour.

Vanavond inkorven voor Chateaudun, totaal 10 doffers,  8 stuks  2 jarige doffers en 2 jaarlingen,  totaal 13 duivinnen waaronder  9 oudere duivinnen en 4 jaarlingen.

Quievrain totaal 12 doffers waarvan 3 oudere en 9 jaarlingen, totaal 9 duivinnen waaronder 2 oudere en 7 jaarlingen

 De weerverwachtingen (donderdag 11.30 uur) voor zaterdag zijn redelijk tot goed. In België in de vroege ochtend uurtjes wat nevel en mist. De gehele vlieglijn droog weer met op sommige plekken dikke bewolking maar ook op veel plaatsen half bewolkt met zonnige periodes. Frankrijk ziet er ook beter uit, dus……

De spanning gaat oplopen……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten