zondag 27 mei 2012

The Day After


The Day After,

Op deze mooie Pinksterdag zat vanmorgen vroeg  de laatste doffer ‘de 20’ in de volière en is alles van Orléans inmiddels weer thuis. De hokken schoon gemaakt, ’n kritische blik geworpen, voer gegeven en ’n bad klaargezet. Niks oude duiven los, laat ze maar lekker relaxen. Wel de klep van de jonge duiven opengezet en vervolgens lekker gaan fietsen en wat was het druk, onderweg naar Zandvoort 3x ´n ambulance op het fietspad omdat er weer eens iemand van ze fiets was gevallen-gereden.

Vanmiddag dan maar  achter de laptop en de boel even evalueren.

Nog even ´n terugblik op gisteren, van de 22 duiven op Nijvel 12 in de prijzen. 9 van de 12 doffers vlogen prijs, voornamelijk jaarlingen dus dat biedt perspectief. Orléans 10 prijzen van de 18. Van de 12 duivinnen hier 8x prijs.

Broer Peter vliegt met zijn 065 ´n zomerjong van 2011 ´n 2e plek in het rayon net na Gijs Kabalt en ook de op 1 na snelste van het gehele concours. Dit duifje komt uit het kweekhok en heeft als vader ´n duif van Boni Wijns uit Langdorp, met deze doffer heeft Peter gevlogen en met veel succes. Deze doffer stond vorig jaar gekoppeld aan ´n duivinnetje wat ik van Steef Duijn heb gekregen, ´n cadeautje voor mijn verjaardag. Dit duivinnetje komt zijn ´616´ in 2004 1e asduif oud in rayon b en in 2007 2e asduif oud rayon b. Deze geweldige doffer stond gekoppeld aan de 484 van Martin van Zon en noemen we ``dochter Massive`. Zij komt dus uit ´Massive` deze doffer komt uit de ´Duke` 1e internationaal Brive en 1e CCG Perigieux. Moeder is ´Kaja` 1e nat. Tours. Vooral deze ´Kaja` is ´n kweek fenomeen. Als ik me niet vergis gaf Steef 2 jongen uit ‘dochter Massive’ weg en beide vlogen deze week kop in het rayon op Orléans. Ook Martin van Zon draaide dit weekend op Bourges uitstekend, net buiten de toptien, maar ’n mooie serie.



Nog ´n paar dagen mooi weer en dan richting weekend…….regen…. regen en wind op de kop. Kunnen we weer nadenken wat we donderdag meegeven. Slechts 1 vlucht en ´n africhting. Volgende week weer ´n dubbelprogramma dus om donderdag, gezien de verwachtingen, nu weer alles mee te geven lijkt me ook niet handig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk