zondag 20 mei 2012

The Day After


The Day After,

Zo nog even nagenoten van de 2e overwinning op rij in P.V. Heemskerk. Onze vereniging kwam er eigenlijk gisteren niet aan te pas in het Rayon en dat is toch ’n beetje vreemd. De verwachting is toch dat met ’n zuidenwind en snelheden boven de 1500 meter, de achtervlucht  veel meer de overhand zou hebben. Ook in Rayon A, toch het verlengde van ons Rayon B, zie je dat de voorvlucht de overhand heeft. Trouwens ’n prachtige dubbelslag van Lex Udo. De eerste snelheden van Castricum/Egmonden liggen ook al weer lager dan Heemskerk.  Ik kan het niet verklaren en dat maakt de duivensport onvoorspelbaar en misschien ook wel leuk.

Neemt niet weg dat Joh. Jansen uit Haarlem ’n topprestatie neerzet, de totaal overwinning tegen dik 12.000 duiven.

Terwijl ik dit zit te schrijven zijn de duivinnen en doffers er al uit geweest. Even de vleugels strekken en weer naar binnen want het is miezerig weer. Bij de jaarling doffers zijn er toch wel ’n paar die zich hebben uitgeschakeld voor een weekje door de kleunpartijen in de mand. De jonge duiven zitten momenteel lekker buiten en de laatste mogen nu ook wel eens de lucht in gaan.

Volgende week weer ’n dubbelvlucht dus werk genoeg aan de winkel. Gelukkig gaan de temperatuur eind van de week  wat omhoog, wie weet gaat het ’n beetje zomeren.

Gelijk 'n nieuwe foto van Jan Breed gekregen, helemaal top Jan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten