zondag 13 mei 2012

The Day After


The Day After

Prachtige zonnige dag, lekker warm, tenminste als je in het zonnetje bleef zitten. Vanmorgen kwamen de laatste 3 doffers thuis. 2 in ‘goede’ conditie en 1 gewond. Na 2 zware vluchten gisteren en vooral Chateaudun was ‘n ‘echte’ met 8 uur vliegen, bleven mijn oude duiven vanmorgen binnen en konden de jonge duiven lekker de hele ochtend tot vroeg in de middag los. Lekker vliegen en de andere, de jongste duifjes, konden weer de omgeving verkennen en lekker badderen in de tuin. Later in de middag mochten de weduwnaars, op de 3 laatkomers na, lekker de vleugels strekken en ’n bad nemen. Gewoon lekker open hok en relaxen. De duivinnen mochten om 17.00 uur even de vleugels uitslaan en zo vliegt de dag voorbij.

Je ziet dat het zonnetje de duiven ‘goed ’doet. Ik heb de snelheden  vorig jaar eens vergeleken met dit jaar en we hebben dit jaar meer snelheid gemaakt. Het probleem zit in ‘de kou’ en de extra dagen mand, dit maakt het ’n enorme klus de duiven ‘tiptop’ te houden en aan de start te krijgen. Komend weekend vliegen we Soissons, gewoon weer 365 kilometer! Opnieuw 2 dagen mand en voor zaterdag zijn de verwachtingen in Frankrijk en Belgie zeer wisselvallig met ’n zuidelijk windje, in Nederland aan de kust ziet het er beter uit maar wel wind op de kop en oost. Het zijn maar de verwachtingen, wisselend weer en wisselende winden op de vluchtlijn maar het kunnen wel de ingrediënten zijn voor wederom een ‘zware’ vlucht.

We gaan de duiven goed voorbereiden en ‘n 10 tal doffers zal zeker thuisblijven, de duivinnen moeten eigenlijk altijd mee maar als ik er bij heb waaraan ik twijfel blijven ze thuis.

Morgen, maandag, eerst weer even naar Pedro, meten is weten dus gewoon weer ’n gezondheid check.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten