zaterdag 5 mei 2012

zaterdag



Zaterdag

Wat ’n dag, jullie hebben het op de site van de Afdeling wel ’n beetje kunnen volgen. We zijn niet los gegaan vanwege zo’n koude/warmte front waar we vorige week op het laatste stuk zo’n last van hebben gehad. Nog dichterbij lossen had ook geen zin en anders naar huis. Nou zeg het maar….

Gaan die Friezen 10 over 13.00 uur toch los in Pommeroeul  en de Zeeuwen om 13.00 uur. De Zeeuwen krijgen alleen het laatste stukje er mee te maken, maar onze Friese vrienden zullen na zo’n 150 km door dat front heen moeten.  Afdeling 10  loste in Ravenstein en maakte geen hoge snelheden maar met ’n groot uur zag ik liefhebbers die ze allemaal thuis hadden. Inmiddels weten we dat de snelheden dik onder de 1000 meter is gezakt in Friesland.  Het is een drama!! Dan zijn er van die humoristen die op ’n site schrijven staat de erwtensoep klaar en doe je de bouwlampen aan, wat een slap geneuzel . Het is triest als je tegen de adviezen in los gaat. Het zijn natuurlijk wel 2 Afdelingen met principiële niet zondag vliegers….laat ik er verder maar niets over zeggen.

De jonge duiven zijn nog lekker los geweest, de laatste bonnetjes zijn verzilverd/opgehaald en alles wat nog thuis zat, incluis kweekduiven is in bad geweest. We zijn klaar voor morgen.

Morgen hopelijk ’n beetje op tijd los (10.30 uur) en laten we hopen op ’n mooi vluchtje. Hebben de duiven toch wel verdiend na 3 dagen mand!







De onderste kaart is van zaterdagmiddag. Je ziet de blauwe lijnen, deze geven de fronten aan. Heel langzaam schuift het op naar het zuid oosten
De bovenste kaart is voor Zondag 10.30 uur, Let op dit is de verwachting. We zien dat de fronten samen gesmolten zijn. Onze huidige lijn vanuit Grimbergen is dus vrij. Je kan ook zien, dat blijven staan in Morlincourt geen zin heeft gehad.

Nu nog hopen op een half bewolkte open lucht en een vrije lijn zonder buien.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After