vrijdag 4 mei 2012


Zo donderdag even naar Brummen, gelukkig was het vrij rustig op de weg dus we reden het snel aan. Aangekomen, wij naar de aankomsthal/zaal, nou geen ziel te bekennen, kijkje in de kantine, ook niemand te zien. Het is niet de eerste keer dat we een bezoekje brengen dus we weten ’n beetje de weg. Nog maar een keer aanbellen, vervolgens dan maar even telefoneren… nou ik kon zelf de telefoon bij de receptie aannemen. Natuurlijk waren er wel mensen maar ze waren allemaal druk aan het werk. Boven ons ( op de zolder)hoorde we er een ‘krabben’ dus hup naar boven en aan de jongeman gevraagd of hij aan iemand kon  vragen ons te komen helpen.  Even later kwam ’n oude bekende aanlopen Anton Koster, even uitgelegd waar we voor kwamen…oeps hij had eigenlijk niets 'liggen' dan eerst maar even koffie en ook Gerard Boesveld schoof ook aan. Ja, de manager had wel verteld dat we vandaag langs konden komen maar had zich waarschijnlijk vergist in de tijd en was nu zelf op vakantie dus hoe gingen ze dit oplossen. De mannen keken elkaar zwijgend aan en knikte, dat ontlokte mij te zeggen ‘jullie praten met elkaar zonder wat te zeggen’. Nou zei Anton loop maar mee, we gaan naar het ‘van Loon ‘hok daar liggen er ook maar die kunnen ‘net’. Gerard, keek eens goed rond, pakte een duifje, ’n duivinnetje en zei dat is goed! En het is niet gauw goed bij ons maar dit duifje was helemaal naar ons zin. Gerard tegen Anton, hebben ze zo’n end gereden voor 1 duif waarop  Anton zei,  man, ze hebben omgereden maar Gerard pakte er  gewoon nog 1.

Anton legde uit, dit zijn de oude van Loon kwekers, de afstammingen sturen we wel op maar verwacht er niet te veel van want Louis schreef niet veel op een kaart. Jullie gaan er toch niet mee vliegen he!  In de auto hebben we besloten dat dan ook maar niet te doen, we laten ze lekker uitgroeien in de ren en kijken van de winter of het wat geworden is en of ze mogen blijven. We kunnen ze in ieder geval niet van het hok kwijtraken. Wij zijn natuurlijk super geholpen door de firma Eijerkamp!!
Vrijdag samen met Steef naar Martin van Zon geweest. Het is toch alweer enige tijd geleden dat we op bezoek zijn geweest, via mail en telefoon hebben we wel regelmatig contact maar vandaag was een dag dat het er weer eens van kwam. Via de mail had ik al vernomen dat Martin ’n jonge raaf had. Het werd dus tijd om hem in levende lijve te aanschouwen.  Wat ’n pracht en wat aanhankelijk en voordat men nu denkt hoe kom je aan zo’n beschermde vogel. Deze raaf is in het buitenland in gevangenis  geboren en is geringd.  Uiteraard zit er ’n certificaat bij.  Deze raaf, Gerrit wordt met de hand groot gebracht en is nu al tam, vliegt op je schouder en sinds kort is hij de omgeving aan het verkennen. Als Gerrit straks volwassen is heeft hij een spanwijdte van 120 cm en een lengte van zo’n 65cm, hij zal dus nog imposanter worden . Raven zijn bijzondere beesten met speciale eigenschappen, google het maar eens.  Momenteel mag hij alleen los als Martin erbij is en wordt de havik nog goed in de gaten gehouden. Over ’n paar maanden kan het weleens andersom zijn en zal de havik het wel laten. De duiven zijn nu al niet ‘bang’ van Gerrit. De volgende keer neem ik mijn fototoestel mee en zal ik Gerrit op de plaat zetten.
Uiteraard passeerde vele onderwerpen de revue en steevast  gaan we  het laatste uur de kweekduiven bekijken. Nieuwe koppels, bloedlijnen, en die Noyen duiven zijn toch wel uitzonderlijke supers voor op de midfond en vandaag  ook veel duiven uit de lijn van Kaja in handen gehad, duiven waar Co Eusman ontzettend goed mee is geslaagd in combinatie met zijn oude Burgers stam.
Ik heb weer fantastische duiven in handen gehad.  Hopelijk wordt morgen weer ’n dag dat we ‘vlucht’ hebben en we de duiven goed zien thuiskomen.
 Ik moet er niet aandenken dat die doffers 3 dagen mand krijgen.  Laten we hopen dat ze los gaan, terwijl ik dit zit te typen (18.00 uur) krijg ik ’n belletje dat de duiven in Frankrijk zijn gearriveerd, momenteel heftig onweer. Goed we zijn er met  totaal 4 wagens. De duiven van A en B zitten voor het eerst dit jaar samen in 1 trailer en ook C en D zitten wederom bij elkaar.  Nu maar hopen dat het weer beter gaat worden en wie weet gaat het lukken morgen. Allemaal succes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten