donderdag 24 mei 2012


Op naar Orléans en Nijvel.

Maandag reageerde Peter Jonker , die ze op Soissons trouwens het beste pakte, op mijn vraag op mijn blog………

Ha Jos,
Ik las je blog net, waarom wij en de achtervlucht er niet aan te pas kwamen: tot 15 minuten voor de duiven kwamen draaide de windmolen van Heemskerk vrolijk en stevig rond, maar toen viel hij nagenoeg stil. Ik zei nog, lekker is dat... En voila. Maar een 5e en 8e van 2200 d is juist dan best leuk gedaan, toch? ;-)

Kijk, dat vind ik nu mooi om te horen, want nu weten we ook waarom de snelheden zo terug liepen, hebben Peter en ik  er dus nog net van kunnen profiteren maar is de kop van Noord-Holland mooi het haasje.

Terug naar deze week, zullen we het gaan meemaken, zal het nu eindelijk ’n beetje zomer worden? De vooruitzichten geven ‘mooi’ weer aan, rond de 20 graden, droog en ’n O.N.O. wind!

Prachtig, maar dan gaat er absoluut geen twijfelgeval mee. Orléans kan dus ‘n ‘echte’ worden en zoals het er nu voorstaat heb ik er 20 tal op het oog, 13 duivinnen en 7 doffers. Op Nijvel zullen het ‘n 8 tal duivinnen en 12 doffers worden. De koppies zullen droog, wit en schoon moeten zijn en anders blijven ze dus thuis.

Zondagavond 2 Belgen opgevangen, dat is niet iets wat vaak voorkomt, knappe duiven, dus ik denk laat ik ze eens opgeven. Dat is nog niet zo eenvoudig! Je krijgt ’n site, dan moet je ’n account aanmaken (dat moet je maar willen) en dan pas kan je in het programma om de duiven op te geven. Je zou dan via je mail bericht krijgen en de Belg (eigenaar) krijgt ook je gegevens via de mail en een s.m.s. je en zal dan contact met je opnemen.

Nou dan denk je met zo’n volautomatisch systeem zal ik dan maandag toch wel ’n mailtje krijgen. Mooi niet, nu ben ik vrij ongedurig dus ik denk laat ik de organisatie van de site eens activeren met ’n mailtje vol met mijn ongerief. Mailtje niet te bezorgen. Dan ontplof ik, dus bel ik de Belgische bond, die dit gedrocht in de markt heeft gezet. Na weer ’n keuze menu, ( taal - Nederlands en vraag- opvangers), krijg je dan eindelijk ‘n ‘mens van vlees en bloed” aan de lijn. Oké meneer, de bliksem is hier ingeslagen, kan wel wezen maar U hebt precies 5 minuten om het op te nemen en door te geven en anders……. De NPO doet het wel ’n stukje beter, die Belgen krijgen met zo’n systeem weinig duiven terug uit Holland. Vang ik net een Duitser op, ringetje met “bitte anrufen”, kijk dat werkt.

Maandag middag met E.J de planning doorgenomen voor Orléans en uiteraard gingen de duivinnen weer mee voor hun trainingsvluchtje. Dinsdagmiddag nogmaals en dan maar hopen dat er genoeg ritme opzit.

Donderdag, vandaag gaan we dus Orléans inkorven, de duiven trainen ook vandaag nog goed ondanks de warmte.
6 doffers en 12 duivinnen mee, totaal 18. In de club 291 duiven en 46 invliegers. 73 prijsduven
Vrijdag de rest voor Nijvel, en dat zijn er 22 geworden. In de club 465 + 125 invliegers.
succes en tot zaterdag…………..

 A.S Vrijdag ga ik voor het eerst mijn jonge duiven van de 1e ronde ’n stukje weg brengen, ze zijn gezond en strak en vliegen goed om het huis en trekken regelmatig weg, dus ze moeten er nu aan geloven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten