donderdag 3 juli 2014

Moeten we zaterdag willen concoursen?
NEEN!!

Nationaal Chateauroux af lassen dan moet je 'ballen' hebben, de vooruitzichten zijn niet best en dat is zwak uitgedrukt. Wederom 'fronten' die ons parten kunnen gaan spelen. Op Meteo Consult heb ik woensdag en vanmorgen de beelden gezien.  Ook ZIMOA is zeer bezorgd en dat is zwak uit gedrukt.

Jonge duiven voor zaterdag is 'n opleervlucht en veel duiven gaan voor de 1e keer in de mand! Misschien ook wel gelijk voor de laatste keer.

We wachten de beslissing van bestuur, N.P.O, I.W.B. af en laat het duidelijk zijn, gaan de vluchten wel door, je bent zelf verantwoordelijk!

UPDATE 12.30 uur

DE NPO HEEFT ALLE VLUCHTEN VOOR KOMEND WEEKEND AFGELAST!!!
zie ook teletekst s.b.s. 861


Wedvluchten in het weekend van 5 en 6 juli 2014

Naar aanleiding van de weersverwachtingen voor het komend weekend heeft bestuur NPO,

na overleg met het IWB, besloten om voor dit weekend alle geplande vluchten af te gelasten.

Voor dit weekend geldt ‘code rood’ wat betekent dat er voor dit weekend niet wordt ingekorfd.

Voor de duiven van de reeds ingekorfde marathonvlucht , wordt bekeken of en wanneer deze verantwoord gelost kunnen worden. Is lossen niet verantwoord, dan komen de duiven na maandag terug naar huis. 

Waarom dit besluit

Het Instituut Wedvluchtbegeleiding beoordeelt al ruim voor het lossingsmoment de weerbeelden die op dat moment voorhanden zijn.  Vanmorgen was al zichtbaar dat er op zaterdagochtend een occlusiefront over de Britse eilanden nadert.

Een occlusiefront is een front dat ontstaat waar een koufront en een warmtefront elkaar raken doordat koufronten sneller gaan dan warmtefronten. Een koufront zal het warmtefront uiteindelijk inhalen. De plek waar het koufront het warmtefront inhaalt heet occlusiepunt. In dit gebied valt de meeste regen. 

Zaterdag om 14.00 uur ligt het occlusiefront met een bocht over midden-Frankrijk en loopt via België door tot West-Nederland. Het wordt vooraf gegaan door dikke frontale bewolking waaruit motregen en regen valt.  Op basis hiervan ziet het IWB vrijwel geen kans om de duiven zaterdag te lossen. 

Het occlusiefront wordt op zondag gevolgd door een koufront. Rond het middaguur ligt dit midden over het hele vlieggebied, ook over Nederland. Ook in dit geval gaat dit gepaard met dikke bewolking en voortdurend regen en motregen.

Het IWB acht de kans minimaal dat de duiven dit weekend gelost kunnen worden. Toch met de duiven gaan rijden leek Bestuur NPO daarom niet verstandig.  

 Wij vertrouwen erop dat u zich kunt vinden in deze moeilijke beslissing. 

Bestuur en Medewerkers NPO
********************************************************************************

Africhting jonge duiven verplaatst naar maandagavond inkorven, dinsdag oefenvlucht
                                                                               

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten