zaterdag 26 juli 2014

the day after

Het was de zoveelste zaterdag met weersomstandigheden dat je in eerste instantie dacht wat moet het worden vandaag. Om 11.15 echter kon de eerste groep van start want de omstandigheden waren goed en zouden niet meer veel beter worden.
Voor de oude duiven was deze vlucht 'n 'makkie' en voor jonge duiven mits gezond en met 'n goede voorbereiding geen probleem. De mannen die aan alle voorbereidingen hebben meegedaan, haal je er zo tussen uit. Op de ene plek was er wat zeedamp, boven 'n andere plaats 'n donkere wolk met 'n spatje regen en zo is er altijd wat. Ook weer berichten dat men twijfelde aan het regenfront waar we op hebben gewacht en dat men nu nadeel had van de wind die aantrok, ze konden veel eerder los. Bull shit! Alsof we met de wind rekening houden, neen met 'n goed vertrek en 'n goede vlieglijn.

In Heemskerk hebben we op beide vluchten ook gelijk weer de rayonwinnaars. Bij de oude duiven (X vlucht) was het vorige week Sjaak Weel en deze week Peter Beentjes die de rayon overwinningen pakken. Bij de jonge duiven was het Sjaak Weel die iedereen voorbleef en met de overwinning aan de haal ging. Peter en Sjaak van harte!

Zelf stond ik al op tijd op de duiven te wachten, moederziel alleen want mijn maat is op vakantie. Gelukkig kwam Gerrie Wagter langs en samen stonden we in de lucht te turen. Gerrie zag als eerste mijn 05 (oude duivin) aankomen, ondertussen zagen we toch al de nodige koppels overkomen maar gelukkig diende zich ook het eerste jong aan. Pats in één keer op het hok en ja dan vallen ze achter elkaar en was ik al gauw het overzicht kwijt.

De 10 oude duivinnen, er staan er 12 op de lijst maar er zitten 2 jonge duiven tussen met 'n oude ring.
Van deze 10 spelen er 7 prijs en de '05 'speelt de 8e prijs in het rayon tegen 636 duiven.
In plaats van zondag Numansdorp te vliegen koos ik voor Meer en ben niet ontevreden. ze kwamen goed af . Deze duivinnen worden nu verder klaar gemaakt voor Argenton onze laatste Dagfond vlucht. 

De jonge duiven komen nog wat te kort, overal koppeltjes dus het trainen staat op 'n laag pitje. Geeft niets want ik breng ze minimaal 2x in de week even weg voor zo'n 25 kilometer. Vrijdag volle bak want ze moeten wel thuis kunnen komen en dat is ook weer gelukt want alle 42 + 2 oude ring zijn weer thuis.
Komende week (3e vlucht) mogen ze ook nog bij elkaar blijven maar op de 4e vlucht ga ik ze op de deur spelen. Straks met wat meer afstand hoop ik ze van voren te draaien.
Deze vlucht, resultaat  18 prijzen van de 42 en dan zijn er ook nog 'n aantal niet geregistreerd.

Het was 'n mooie zaterdag, ze zijn goed af gekomen en de hokken zijn weer dicht.

***********************************************************************

Waar de hokken nog niet dicht zijn, is bij de marathon mannen. Cahors was de afsluiter en hierdoor gingen er veel jaarlingen mee. Het werd 'n stevige/zware vlucht en in Heemskerk pakken Inge en Bert Hoogeboom de 1e en 2e plek. In sector 2 (6800 duiven) was dit goed voor de 51e plek. Inge en Bert sluiten het seizoen geweldig af en worden 1e aangewezen en 2e onaangewezen kampioen van het Nationaal inkorfcentrum Snelle Wieken in Santpoort. Inge en Bert gefeliciteerd.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK