woensdag 2 juli 2014

Toch weer 'n weekstukje, ook na 'n inktzwart weekend. Er is wat afgebeld en gemaild met het bestuur en diverse instanties want we willen niets liever dan de oorzaak boven water krijgen, onze verloren duiven krijgen we er helaas niet mee terug, al valt de 'schade' in Noord-Holland nog mee in vergelijking met de Kuststrook en Zeeland. Het bestuur zal met 'n verklaring gekomen en daar sluit ik mij geheel bij aan, los hiervan gaat de N.P.O. ook 'n onderzoek instellen want het is 'leuk' dat je achteraf kunt vertellen wat er is gebeurd maar we willen het graag 'vooraf'' zien en met 'slechte' en niet correcte satellietbeelden is het vragen om problemen.

Geachte leden,

 

Wat ons afgelopen zaterdag is gebeurd is ronduit zeer vervelend. Onze lossingsverantwoordelijken hebben naar eer en geweten gehandeld. Het weer is helaas niet te vertrouwen en mede door deze omstandigheden zijn er een aantal  vluchten zeer slecht verlopen met veel verliezen.

Bij lossing was er juist een warmtefront gepasseerd, kort gevolgd door een koudefront. Vandaar even onderdrukte buiigheid.  Maar in België sleepte het warmtefront kennelijk en haalde het
koufront haar in. Die drukt de warme lucht omhoog met gevolg een plotselinge
opleving van de buien. Een uur na lossing zag je dit in België gebeuren

Daardoor is de vlucht vanuit Roye van Afdeling 6 zo slecht verlopen.

Toch hopen we dat er veel duiven zullen terug keren naar hun hokken .

 

Tevens heeft de NPO de gegevens opgevraagd van de vluchten die zo slecht zijn verlopen om een onderzoek op te starten.

 

Jeroen Blok

Voorzitter Afd.6

 

Wat ik nu ga schrijven heb ik ook de NPO medegedeeld maar die waren rap in hun antwoord "wij kunnen niets verbieden" Het is grote waanzin en vragen om problemen naar 'n gebied te rijden waar 'n koude/warmtefront ligt, er achter gaan staan is pure zelfmoord maar er voor blijven is ook ontzettend lastig want je krijgt toch 'n staartje mee van de storingen/ellende en je wordt ook vaak geconfronteerd met plots opkomende veranderingen in het weer. Mijn mededeling/voorstel naar de NPO is, gewoon niet naar zo'n gebied te rijden, verbieden, blijf er vandaan, dan maar 'n kortere vlucht en telt het maar niet voor 'n bepaalde discipline. Wij nemen echt geen verantwoording meer wanneer we naar zo'n gebied gaan ( gewoon niet lossen en terug rijden), we moeten ons verstand 'n keer gaan gebruiken en die mannen met hun opvattingen ' programma is programma ' moeten nu toch ook weleens genezen zijn?   Er zijn nu afdelingen die vluchten eruit gooien en de stekker er uittrekken voor de rest van het ''oude' duiven seizoen.

Na het seizoen evalueren en vastleggen en het nu niet vergeten en vooral niet zeggen het viel achteraf toch wel mee. Ik zal al die 'fantastische' mailtjes bewaren, goh wat waren ze positief en ja ik begrijp de frustratie maar toch, beetje nadenken zou wel lekker wezen voordat je wat schrijft!
Gelukkig waren er ook welgemeende mailtjes en telefoontjes en zelfs 'n bos bloemen voor mijn vrouw. Bedankt mannen voor jullie steun want jullie begrepen dat dit 'overmacht' was.
We sluiten dit boek en gaan proberen het seizoen goed en mooi af te sluiten.

Terug naar dinsdag, prachtige jonge duivenafrichtingen, beter weer kun je echt niet hebben. Jammer voor de liefhebbers die om wat voor reden dan ook niet mee konden doen, voor a.s. zaterdag moeten we nog bezien of de condities net zo goed zijn. Zelf had ik 46 stuks mee met Rayon A en de meeste beginnen inmiddels te begrijpen dat ze er in Heemskerk uitmoeten. Even na 9.30 uur vallen de eerste op het hok, 9.55 zitten er 38 in het hok/dak van het huis. De groenvoorziening parkeerde hun tractors en grasmaaier met zwaailichten achter mijn hok en namen 'n koffie pauze. 10.15 rolde de laatste naar binnen en kon ik ze voeren. Alles thuis en wanneer ik de berichten zo hoor, zijn er geen noemenswaardige verliezen en al is het wel zo........... aan het weer kan het niet gelegen hebben!

Ik heb maandag nog 2 duiven thuis gekregen waaronder mijn vale 173, toppie wat was ik blij haar te zien en toen ik thuis kwam van het duiven inkorven was er gebeld vanuit Vlaardingen (dierenambulance) mijn NPO winnaar van Vierzon was opgevangen. Super!! Gelukkig was Bart Prins bereidt het duifje op te halen en te verzorgen. ( Bart woont er vlakbij)  Ik heb liever dat ze bij 'n liefhebber zit dan bij de 'dierenambulance'. We zullen 'n donatie doen en de kosten vergoeden.
Al met al 11 van de 15 thuis.

Bij de duivinnen is het ritme er volledig uit en ik laat de 3 duivinnen voor Chateauroux apart los maar dat is geen garantie voor trainen. Bij de doffers heb ik er 6 klaar zitten en die ploeg is gelukkig niet zo gehavend. Het zal passen en meten en wikken en wegen worden wat er misschien meegaat.

donderdag en vrijdag meer over de verwachtingen van het weer................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk