dinsdag 11 juni 2013


Dinsdag 11 juni.  Weerbericht jonge duiven.
We hebben vandaag geen last van de africhting van de Rayons. Het bestuur heeft in mijn ogen terecht de africhtingen gecanceld. Wanneer tegen de 50% van de verenigingen aangeeft dat er geen interesse is, dan moet je ermee stoppen. Let wel ik ben er van overtuigd dat we ons eigen graf graven en we volgend jaar nog minder africhtingen krijgen en dan……komt tijd komt raad.
 Nu wil het toeval dat ondanks de goede zichten, de bewolking en weinig tot geen inversie, we vandaag wel te maken hebben met draaiende winden.
Wil je toch zelf africhten, kijk uit, klein stukje zou moeten kunnen, ze moeten aan alles wennen maar neem geen risico. Succes! 

Update 14.30 uur, zelf de duiven van peter en mezelf gelost in De Zilk om 10 voor 10, de lucht was goed, wel wat dichte bewolking waar de zon doorheen probeerde te komen. Ze vertrokken goed! Thuis gekomen geen veer. Even tegen half 11 de eerste, nog 2 en maar blijven vliegen. 10.45 kwam de rest van de meute. 37 van de 38 thuis. Nu in de middag betrekt het weer en het is niet echt goed.
Vraag me af of de grote africhting voor  niet of tekort beleerde jonge duiven goed was gegaan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten