zondag 9 juni 2013

The Day After


The Day After,

Zondag morgen 10.00 uur, het is bewolkt, koud en het waait. Ik heb vanmorgen mijn jonge duiven losgelaten ’n paar uur eerder dan normaal en er zijn er nog ’n paar niet terug, zitten waarschijnlijk in ’n andere groep te trainen. Misschien ga ik ze vanmiddag nog wel ’n stukje wegbrengen. De oude duiven zijn vanochtend niet los geweest, mogen nog even herstellen en vanmiddag kunnen ze dan hun  spieren weer wat losvliegen. Ik mis er trouwens nog 2 van Orleans, maar wie weet komen ze nog in de loop van de dag. Ik zal vast de enige niet zijn die er nog ’n paar kwijt is, Orleans was dit jaar wel ’n hele stevige editie en vooral de jaarlingen hebben het aardig voor hun kiezen gekregen. Zelf had ik er maar 2 mee (jaarlingen) en thuis maar in de club sprak ik ’n paar man waar ze, niet of slecht afkwamen. Ook de duiven van de marathonspelers die vanuit Agen moesten komen kregen het enorm zwaar, bij ons in de club valt de eerste bij Tonny  Mooy, ’n mooie prestatie van dit duifje !

Inmiddels is er nog  ’n doffer van Orleans gearriveerd en de laatste 2 jonge duiven van de training. Mijn eigen fietstocht/training zit erop en wat is het fris/koud en” mannen van de kust” moeten dan wel niet zeuren over de wind maar je wordt er ondertussen gek van, de duifjes die nog onderweg zijn hebben het extra zwaar. Inmiddels aan de koffie en achter de laptop en bekijk ik even de uitslag van Rayon A en wel van Nijvel. Je kunt daar wel spreken van Udo-Day wat ’n uitslag!

Deze week staan er 2 africhtingen met de trailer van de Afdeling op het programma voor de jonge duiven.  Voor maandagavond inkorven zal wel weinig belangstelling zijn, maar vrijdagavond verwacht ik wel wat duiven. Donderdag inkorven voor de midfond en daar gaan we de duiven weer voor klaarstomen……………………. want ze moeten wel aan de gang blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK