donderdag 27 juni 2013

Morlincourt/Meer en slecht weer?


Morlincourt en Meer staan op het programma voor komend weekend.

Morlincourt is voor mij gewoon ’n tussenvlucht en de duiven die Orleans niet gevlogen hebben gaan (waarschijnlijk)mee.(12 doffers en ‘n 10 tal duivinnen) Deze duiven zullen grotendeels ingepast gaan worden op de volgende dagfond vluchten. Goed thuiskomen is het devies en wanneer ik zo naar de weerverwachtingen kijk, moeten ze er opnieuw aantrekken.

Vrijdag eens kijken hoe de jonge duiven er voor staan. Deze week ’n paar duifjes die niet lekker zaten, kan gebeuren en die gaan uiteraard niet mee! Ik zoek er gewoon ‘n 25/26 uit mandje vol en we zien wel waar het schip strand. Bij de jonge duiven is het devies thuis komen en leren en die duifjes die dan ook nog prijsvliegen hebben uiteraard mijn voorkeur.

Dit weekend dus 2 vluchten waar presteren niet voorop staat maar waar ’n vroege prijs altijd welkom is.

Ik zou er niet meer op terug komen maar……..blijkbaar begrepen ‘n aantal mensen niet onze beweegredenen en afwegingen op de vlucht Salbris/Orleans.

Wij lossen absoluut niet wanneer dat op de lossingsplaats niet mogelijk is! De hoofdconvoyeur is de man die beslist en ons informeert.  In Salbris kon je op zaterdag en zondag niet lossen. Punt uit! Wanneer 150 kilometer dieper het land in, de zon schijnt of de lucht breekt kun je wel lossen en mede door de enorme wind MEE, donderstralen/jakkeren ze door het slechte weer heen en komen redelijk tot goed thuis.

Het verplaatsen komt uit de koker van de lossingscommissie, wij kregen het idee dat het in Salbris niet goed zou komen, want Orleans en Bourges gaven regelmatig beter weer. Met in het achterhoofd dat de wind ging draaien en de 4 nachten mand,  het echt geen kwaad kon wat dichterbij te gaan staan en wellicht kregen we wat betere omstandigheden en dit laatste was de hoofdreden.

Overstaan tot maandag, dat hebben we met zijn allen zelf bedacht!! Niet mee eens schrijf het op in je agenda en maak ’n voorstel voor de vergadering, mijn zegen heb je.

Water en voer was voldoende aanwezig in de containers , het voer was voldoende en precies 1 halve zak over! Gezien de conditie waarin de meeste duiven  thuiskwamen, is de verzorging 100% geweest. Complimenten aan de ploeg.

Duidelijker kan ik het niet maken,  verantwoord risico’s incalculeren doen we elke week en gokken doe je in het casino. Ook voor komend weekend beslis je zelf of je meedoet en lees maar eens goed de verwachtingen. Wij doen ons best om te proberen de duiven goed en veilig thuis te laten komen. (Zie lossingsprotocol.)

Het weer voor komend weekend

Jonge duiven Meer.

Zwaar bewolkte dag met in Zuid Holland, wind noord/west 3 en Noord Holland Noord/west 3 tot 4. In de ochtend in Noord Holland regen.  Er zullen ongetwijfeld wel kansen komen om te lossen. Mooi weer, goede omstandigheden???, dacht het niet.

Morlincourt, met de kennis van nu…….Frankrijk slecht weer!!!  Ik zou zelf niet eens gaan rijden, die kunnen echt niet los!  Zondag ziet er beter uit dus gewoon weer 3 nachten mand.

Vrijdag inkorven voor Morlincourt en zaterdag voor Meer dat is in mijn beleving moderne duivensport. Regels zijn nodig voor duidelijkheid maar in onze sport hebben we regels om onmogelijkheden te creëren.

Wie weet gaat er nog wat veranderen dus kijk regelmatig op het blog van de Afdeling.

Met de kennis van nu blijven mijn jonge duiven thuis en de oude duiven…..poeh ik weet het nog niet. Misschien sla ik de plank wel helemaal mis en zie ik spoken en beren op de weg maar ik heb wel vooraf nagedacht dus allemaal veel wijsheid en uiteraard succes.

Mededeling bestuur. Meer verschoven naar de zondag.
Jonge duiven zaterdag inkorven voor 'n vlucht op zondag uit Meer.


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk