zondag 23 juni 2013

Zondag 23 juni


Zondag 23 juni, 7.30 uur

Hopelijk zijn de laatste ‘jonkies’  bij de meeste liefhebbers zaterdag ook weer huiswaarts gekeerd en anders misschien wel vanmorgen. Gisteren was toch wel balen dat de omstandigheden het niet toelieten om te lossen en zat ik de gehele middag toch wel wat in spanning en klikte regelmatig mijn laptop aan om te kijken hoe laat de duiven van Argenton vielen en vooral hoe dik. Afdeling 5 en 12 hebben wel hun duiven gelost maar stonden zo’n 150 kilometer verder Frankrijk in en dan kan daar op zo’n plek de omstandigheden wel goed zijn maar ze moeten toch ook wel door het ‘slechte’ stuk onder Parijs. Natuurlijk heb ik belletjes gehad met de vraag, “kon het echt niet” en was het antwoord “neen, het was niet mogelijk, het vertrek is cruciaal”. Duiven op koers en op hoge snelheid kunnen wel door ’n front heen knallen vooral wanneer ze windje meehebben maar dat was voor onze duiven niet van toepassing. Argenton verliep voor 5 en 12 redelijk, ik zag het concours in Afdeling 12 toch ruim 1 uur open staan. Afdeling 5 lag de snelheid iets hoger en ging vlotter maar echt vrolijk word je er niet van. Ook zaten er enorme gaten tussen maar ja dat kon ook niet anders. Hoeveel duiven er nog onderweg zijn?....(Martin van Zon pakt ’n mooie serie kopduiven en met zijn getekende, super Martin!)

Broer Peter kreeg zaterdagmiddag tegen de avond een jonge duif thuis, met ’n knijpringetje met telefoonnummer. Nu gebruikt Peter geen knijpringetjes en het is ’n duifje die hij ‘n 10 tal dagen geleden kwijt is geraakt. Ach, denkt broer dat hebben ze natuurlijk gedaan zodat ik ze kan bellen!  Pakt de telefoon en krijgt de W aan de lijn en doet zijn verhaal. De W heeft helemaal geen duif van hem op het hok gehad en gebruikt zijn ringetjes alleen voor zijn eigen duiven gelijk na het spenen.  Broer Peter probeert het nog eenmaal, het duifje krijgt toch niet vanzelf dat knijpringetje om zijn poot? Goed, duifje is thuis en wat afhankelijk zo mooi leek, wordt nu ’n beetje vreemd.

Bij ons in de club pakt de combinatie Inge & Bert Hoogeboom gisteravond om 19.30 uur. ’n vroege duif van Cahors en met zijn 1e getekende.  Ze hebben duidelijk de forme daar in de wildstraat

Terug naar de waan van de dag, onze duiven staan in Salbris waar het weer nog steeds slecht is. De omstandigheden in Belgie zijn zoals het zich nu laat aanzien, de gehele dag regen!  Op de Noordzee ligt ’n enorme storing die in de ochtend de kust zal bereiken. Misschien zijn de kustprovincies even in de middag redelijk droog. De omstandigheden zijn gewoon niet best en we willen dan ook niet de gehele dag met ’n onmogelijke opdracht bezig zijn en zijn voornemens om op 9.30 met ’n definitief besluit te komen. Los of blijven staan tot maandag. Maandag ziet het er ’n stuk beter uit in Frankrijk en is de vluchtlijn ’n stuk droger……9.30 uur meer nieuws

We stellen de vlucht uit naar maandag! Afdeling 7/8/9 staan in Blois en namen dit besluit al 'n paar uur eerder.
Momenteel motregen in Salbris en 'n lang gestrekt regenfront komt over de vluchtlijn te liggen.
Pas na 13.30 uur is de vluchtlijn weer iets droog....... 
We hebben in goed overleg afgesproken dat we de wagen gaan verplaatsen naar Orléans!
Betere vooruitzichten, dichterbij, de wind gaat draaien en na 4 nachten mand wordt het zwaar genoeg. Maandag morgen meer nieuws............prettige zondag.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting