zaterdag 29 juni 2013

morlincourt


Zaterdag 29 juni 6.15 uur.

Vrijdagmiddag hebben we reeds contact gehad met onze convoyeur, bij aankomst van de wagens in Morlincourt. Op dat moment zwaar bewolkt en miezerig. Afgesproken zaterdag in de vroege ochtend te bellen.

We hebben vanochtend vroeg al contact gehad met onze mannen in Morlincourt en geïnformeerd naar de omstandigheden. Zelf zijn we opnieuw de weerkaarten gaan bestuderen om te kijken of we voor of achter het front zitten. Wat is er namelijk aan de hand, er ligt ’n front over Noord Frankrijk en zit je daar achter dan zijn er pas mogelijkheden in de middag en we hebben al ervaringen dat duiven ‘moeizaam’ door zo’n front heen gaan.  Op het moment is het nog niet goed, toch moeten er wel mogelijkheden komen later in de ochtend.

Volgende update om 8.00 uur.
De omstandigheden worden iets beter. Voorlopig wachten

Update 10.30 uur
In Morlincourt begint het steeds beter te worden, nog niet goed! In Belgie verwachten we rond 13.30 dat de vluchtlijn goed zal kunnen zijn. De Kustlijn in Nederland is in de middag ook redelijk tot goed. Rond 12.00 uur zouden we dan misschien kunnen lossen. We hebben dus nog even de tijd om andere dingen te doen, zelf ga ik mijn jonge duiven nog 'n stukje wegbrengen.....je moet toch wat.
Rond 11.30 uur hopelijk meer nieuws

12.05 uur
In Morlincourt is het al vanaf 11.30 uur prima. Inmiddels al 2 Franse lossingen geweest met goed vertrek.
Wij zijn los om 12.00 uur!!!!!
Super vertrek en geen onregelmatigheden.
Wind Noord/west dus het zal 'n stevig vluchtje worden.

Namens het bestuur wil ik U er op attenderen dat het ophalen van de jonge duiven minimaal 1 uur naar achter is verschoven.


We gingen er eens goed voor zitten zo rond 16.15 uur, ondertussen al gezien/gelezen dat de jonge duiven uit Duffel goed waren afgekomen in Afdeling 5, en dat gaf ons de overtuiging dat het 'n mooi vluchtje zou kunnen worden. Even voor 1700 uur pakt broer Peter 'n duif, 2e melding in de club en opnieuw weer 'n zoon uit onze 'Bonte Gilles'. 17.10 valt bij mij pas de eerste poeh, achteraf toch nog goed voor de 11e plek maar wat kwamen ze traag en onregelmatig. Gelukkig kwamen ze goed na en viel het prijspercentage nog mee. ( nog 1 te gaan)
Grote winnaar in de club Max van Delden. Top Max en van harte gefeliciteerd!
In de club ruim 1000 duiven voor Meer..........
Morgen nieuwe ronde ...................



.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk