zondag 30 juni 2013

The Day After


The Day After,

Winnaar bij de jonge duiven van uit Meer is geworden………. Piet van Vuuren.

Om 13.30 uur stonden E.J en ondergetekende voor het hok en ik kan best verklappen “vrij relaxt “ en dat is met de oude duiven wel anders! Rond ‘47’zien we er 2 laag aankomen vliegen ze ‘knijpen’ en vallen zonder ’n rondje te maken boven op de rennen en hup op de ‘klep’, maar we horen geen ‘piep’. Ik ren naar de klok toch 2 antennes actief dus roep tegen E.J pak ze uit het hok en over de andere antenne en ik reset ondertussen de klok. Waarschijnlijk was er ’n veld van de antenne buiten gebruik maar wat maakt het uit, we hebben er 2 en de 3e kwam ook al aanzeilen. Bij het melden bleek het de eerste te zijn en we geven elkaar ’n hand, best mooi want het valt niet mee dit jaar. Tegen 17.00 uur krijg ik ’n telefoontje en er was ’n melding niet goed dus…..In de club aangekomen blijkt het niet te kloppen dus wel weer de eerste. De uitslag wordt opgemaakt en wat blijkt Piet van Vuuren zit 9 seconden eerder dan opgegeven…..soms zit het mee en soms zit het tegen, in ’n paar uur 2x winnaar en uiteindelijk toch niet!  Piet van Vuuren is de winnaar en Piet van harte gefeliciteerd!

De duiven kwamen goed af en 14 van de 33( in de club) in de prijzen tegen 759 duiven. 2-12-15-42-44-45 enz In het rayon tegen 2981 duiven 7-26-42 enz en 15 van de 33.

Zaterdag sprak ik Erwin Paap uit Zandvoort en wenste hem succes met zijn jonge duiven en zei gekscherend "weer niet 1 tot en met 10 he”, neen zo gek is het niet geworden, het is 1 t/m 5. Top Erwin!

Bij ons in de club is Peter Beentjes de smaakmaker maar ook Nico van Duivenvoorde (6 van de 10 en 3 kopduiven)

Zondagavond nog 1 jonge duif te gaan maar na het klok uitslaan zat wel het “klein rooitje 170”op me te wachten. Dit duivinnetje miste ik nog als enige van Orleans. Ze heeft binnen gezeten en dit duifje wilde ik toch wel graag terug.

Het was ’n drukke enerverende week, zaterdag was ik niet echt tevreden met de oude duiven maar met 10 van de 23 en gezien de omstandigheden…..? Gelukkig geen verliezen en vandaag met de ‘jongen’ net niet maar absoluut boven verwachting.

We gaan poetsen voor Chateauroux, onze Nationale dagfond vlucht. Klinkklare onzin en ik speel dan ook absoluut niet Nationaal, wat wel mijn aandacht heeft…..ze gaan gelijk los en dan moet je oppassen dat ze niet aan de andere kant van het land zitten. Veel zal afhangen van de wind of ik mijn jaarlingen zal inpassen. De jonge duiven gaan naar Duffel.

(zaterdag 669 en zondag 1020 pageviews op mijn site, best veel)

 
(

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel