vrijdag 21 juni 2013


Vrijdagmiddag 14.00 uur.

Het weer is veranderlijk dat hebben we nu al genoeg ervaren maar om het dan maar op je af te laten komen en te kijken waar het schip zal stranden,  gaat ons toch ’n beetje te ver.

Vrijdagmorgen werd ik gebeld door Cor, die informeerde naar mijn visie over het weer voor zaterdag en over het feit dat de jonge duivenlossingen per 2 rayons gelost zouden gaan worden en dat laatste lijkt ons gezien de harde zuidenwind, kracht 5, niet verstandig! Direct met het bestuur in gesprek en vrij mandaat om de duiven zo veilig mogelijk te lossen. Uiteraard moeten de duiven dan in de goede containers zitten en niet doorelkaar. Concreet, wij zijn voornemens de jonge duiven per rayon te lossen!  Is het handig dan om op 1 lossingsplaats te staan? Neen, Arie kwam  met het voorstel te kijken of Numansdorp een optie zou kunnen zijn, iets dichterbij en westelijker, zeker voor A en B in ideale plek. Wat het allemaal gaat worden…..niets is nog zeker maar we zijn er mee bezig.

Vandaag, vrijdagmorgen is het in Heemskerk over de landerijen heiig/mistig en hebben we om 9.30 uur al ’n stevige bui gehad en daar zaten mijn jonge duiven midden in, dus ze kunnen de rest van de dag lekker drogen….

Zaterdag geeft meteo consult voor noord en zuid Holland tot 15.00 uur droog weer aan met wind, zuidwest kracht 5. Op ander sites zien we dat in de ochtend het op de vlieglijn half bewolkt zal zijn. Inversie zal snel weg zijn en wanneer de zichtlijnen goed zijn, kunnen we misschien redelijk vroeg beginnen met het lossen in Zevenbergschen Hoek of indien mogelijk dus ook op ’n andere plek.

In Belgie gaat het de gehele dag alle kanten op. In het westen zien we al buitjes vanaf 10.00 uur, in midden om 12/13.00 uur en in oost Belgie blijft het waarschijnlijk droog.

In Frankrijk, Salbris, lijkt het in de vroege uurtjes al redelijk tot goed te zijn en dat beeld hebben we in geheel Noord Frankrijk. Indien dit morgen allemaal nog klopt, zouden we vrij vroeg kunnen en moeten lossen.( De wagens zijn inmiddels bijna in Salbris aangekomen en het is er miezerig weer) Dat de duiven onderweg regen krijgen, weten we wel zeker en dat de snelheden vrij hoog zouden kunnen worden lijkt met deze wind ook ’n zekerheidje……  Informatie genoeg lijkt mij zo en we gaan kijken wat er van terecht komt.   

Update A&B gaan definitief naar Numansdorp

Zaterdag 7.00 uur
Op alle 3 de lossingsplaatsen staan we klaar en wachten op het juiste moment.
A los om 7.00 uur
B los om 7.15 uur
Zevenbergschenhoek
D om 7.45, C om 8.55, E om 8.05 en F om 8.15
In Heemskerk zijn de jonge duiven redelijk goed naar huis gekomen. Om 8.05 uur vielen de eerste oude duivinnen, 5 stuks en namen 'n jonge duif mee. Rap waren alle 8 oude duivinnen thuis en de jongen vielen gestaag. Na de 19e jonge duif bleef het lang stil en na zo'n 45 minuten kwamen de eerste uit de noord weer terug. Inmiddels staat de teller om 9.10 uur op 33 van de 36.

Salbris is nog niet goed, onze hoofdconvoyeur is voor ons leading en dan wachten we!
Na 14.00 uur moet het in de kust provincies  beter worden dus we kunnen onze planning aanpassen. Belangrijkste het moet goed worden in Salbris!!

HELAAS HEBBEN WE DE VLUCHT UIT SALBRIS MOETEN UITSTELLEN

De omstandigheden zijn niet goed en dat zie je ook bij Blois en Orléans. Vluchten uit o.a. Argenton zijn wel gelost maar daar waren de omstandigheden om te vertrekken waarschijnlijk beter en heb je kans dat ze op hoge snelheid door het slechte gebied heen 'kachelen'. Het is helaas niet anders voor ons!
Nu zijn de vooruitzichten voor zondag ook niet 'best' en kunnen en moeten we zelfs indien noodzakelijk tot maandag blijven staan (N.P.O. vlucht) .
Hopelijk is dat niet nodig, tot morgen

11.30 uur; nummertje 35 van de 36 duiven is ook thuis, nog eentje te gaan, helaas hoor ik ook andere berichten.....................12.15 uur de laatste in de stromende regen met 5 'vreemde' op het dak. Alles thuis, ook lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK