maandag 24 juni 2013

maandag/ orleans

Eerlijk gezegd verbaas ik mij nergens meer over, Afdeling Friesland en Afdeling 10 gingen zondag gewoon los en met ‘n 70 minuten concours duur zijn de prijzen eruit.  De meeste duiven zijn wel thuis gekomen maar  ‘n ontzettend onregelmatig verloop met grote gaten. Dit zelfde zag je zaterdag ook bij Afdeling 5 en 12. Achteraf is het ’n koe in zijn kont kijken en zijn deze vluchten mede door de wind goed afgelopen, gelukkig maar voor de duifjes!  Afdeling 7, 8, 9 en 6 zijn dus blijven staan en gaan het vandaag proberen. In Frankrijk ziet de vluchtlijn er redelijk uit. Half bewolkt en droog, in Belgie is het bewolkt met weinig zonkracht maar grotendeels droog en zo komen we aan bij Nederland waar het in de middag in de kust provincies voornamelijk droog is en de bewolking op vele plekken kan breken. De wind is gaan draaien en is voornamelijk west met al wat noord, staartwind zit er niet in, dus het kan ’n pittig vluchtje worden.  Voor 1800 meter hadden we zaterdag of zondag moeten lossen 1300/1400 zal het mijn inschatting gaan worden. Het gaat zo rond de 7 tot 8 uur vliegen worden.

De omstandigheden in Orleans zijn nog niet goed en we wachten. Vannacht is er ’n regenfront over getrokken en rond 9.00 uur bereiken de laatste buien Parijs, hierna zou het droog moeten kunnen blijven………………

Update 8.00 uur, eindelijk goed nieuws. De lucht breekt en het zonnetje komt door in Orléans.
De buien rond Parijs verwaaien en zijn grotendeels verdwenen en de vluchtlijn in Frankrijk is goed.
Belgie blijft zwaar bewolkt met af en toe wat motregen. Nederland aan de kust wordt in de loop van de middag beter. We zijn voornemens tussen 8.30/9.00 uur te lossen.
Update 8.45uur
WE GAAN LOS OM 9.00uur

UPDATE 9.05 uur. We zijn niet los, het trok plotseling helemaal dicht! 

We zijn los om 9.15 uur met 'n prima vertrek!
Complimenten aan de begeleiders, zij hebben het laatste woord en nemen de verantwoording bij het lossen op de lossingsplaats. Het was deze dagen echt geen vakantie uitje met dit slechte weer.
Gelukkig zijn we "on the move" en nu maar hopen op 'n mooie vlucht.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel