woensdag 25 juli 2012

10e Nationaal op Marseille


Cees van de Laan haalt uit op Marseille.




Het lijk weleens of ik de mannen op de zware fond vergeet, maar niets is minder waar. De mannen willen en moeten zich meten in groter verband en korven dan ook in bij diverse inkorfcenta’s in de regio. Hierdoor ben je het overzicht af en toe kwijt en daarom heb ik me zelf voorgenomen alleen melding te doen wanneer echte kopprijzen worden gepakt in de sector of Nationaal van onze clubgenoten.

Cees zien we eigenlijk alleen maar in de club kantine wanneer hij zijn duiven komt chippen en verder komt Cees met grote regelmaat ‘invliegduiven ’aanbieden. De duiven zijn zo geconditioneerd dat ze zonder dralen van hun eigen mandje, de boxen inlopen, dus is Cees vaak zo weer gevlogen. Kilometervreters zijn het want als we Cees ’n weekje missen dan worden ze wel elders ingekorfd voor vluchten/drachten van 400 kilometer. Cees heeft ’n eigen Spartaans systeem en wijkt daar niet van af en het legt hem geen windeieren.

Vorige week pakte Cees in de avond ook al kopduiven ( 6 stuks)maar kreeg ze verrekt slecht binnen.   De conditie en vorm kwamen er aan en nu op Marseille pakt Cees de 10e nationaal 17e-71e-82e 4 bij de eerste 100 op voor ZLU begrippen de verdere afstand. Cees ’n prestatie waar we ‘n diepe buiging voor maken.

Woensdagmiddag toog ik naar Castricum op de fiets met mijn fototoestel  in mijn zak om even snel ’n fotootje te maken.  Uiteraard wilde ik het duifje ook wel even zien en ja ruim 2 uur later ben ik weer thuis en typ ik de laatste regels. Cees vertelde dat zijn 1e duif, ’n duivin uit zijn ‘Witje” komt en het “Witje” is weer ’n dochter uit de “404”van Sam de Jong.  Toch prachtig mooi dat de roots in Heemskerk liggen en uiteraard wilde ik die duiven allemaal wel even zien. Prachtig materiaal en met nog ’n paar vluchten voor de boeg worden de messen geslepen daar in Castricum. Cees de club is trots op je en de komende weken veel succes op de vluchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten