donderdag 5 juli 2012

Chateauroux en Grimbergen


Voorbereidingen voor onze 5e dagfond vlucht Chateauroux en onze 3e jonge duivenvlucht uit (Strombeek) Grimbergen.

De kruitdampen zijn op getrokken, de brief van de Afdeling is helder en duidelijk. De hoofdconvoyeur, heeft dit weekend geen oog dicht gedaan en in nog steeds enorm ontdaan. Kan je nagaan hoe verantwoordelijk zo’n man zich voelt.(omdat hij persoonlijk niet de laatste check heeft gedaan.) Ik heb gebeld en ’n beetje op hem ingepraat want we kunnen juist deze mensen absoluut niet missen.  Ondertussen wordt en is er gezocht naar ’n alternatief voor Strombeek.

Het zoeken naar een geschikte lossingsplaats voor de jonge duiven is een  zeer moeilijke opgave. Uiteindelijk besloten dat Grimbergen toch de beste optie is. We zijn de enige die er gaan staan, 5 wagens is echt de max, dus het kan net. Het zal ’n totale lossing worden en de hoofdconvoyeur en zijn mannen zullen op scherp staan. Van mij zouden ze ook direct door naar Nijvel mogen, want  zaterdag weer windje mee en mijn duiven weten echt niet waar ze gelost worden dus ’n sprongetje van 100 km vind ik geen probleem. Maar geen paniek we doen het niet en staan op zo’n 160 km.

Maandag was het weer tijd voor Pedro, de dierenarts, en wederom waren alle keeluitstrijkjes  ‘schoon’ met nog 3 oude duiven vluchten te gaan ziet het er naar uit dat het zonder medicatie gaat lukken. Bij de kweekduiven in de buitenren ging het 14 dagen geleden niet goed. Enige tijd geleden zijn daar 2 ‘vreemde’ jonge duiven bij geplaatst. Aangeschaft uit topduiven en dus eventueel voorbestemd voor de kweek. Nou dat ging dus niet goed, 1 duivin ook uit ’n ander hok legde het loodje en de andere duiven hadden op het oog genoeg weerstand maar toch….Medicijnen zijn er niet voor niets en ik schroom ook niet die te gebruiken wanneer het echt noodzakelijk is. Inmiddels ‘blinken’ de duiven weer en zijn de neusdoppen weer krijtwit. Broer Peter en ik hebben ons lesje geleerd.

De vooruitzichten voor Zaterdag (woensdag Meteo) zijn in de ochtend en vroege middag redelijk droog en winderig (de wind waait weer uit het zuiden.) Chateauroux is voor mij zo’n 675 km en dan kunnen ze zomaar met < 8 uur vliegen weer thuis zijn. De voorspelde regen komt later in de middag, maar ook in de ochtend moeten ze misschien al wat buitjes trotseren het kan dus weer zo’n onregelmatige vlucht worden. Misschien gaat het allemaal meevallen, laten we het hopen, ’n kleine 20 duiven zullen naar Chateauroux gaan en 22 naar Grimbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duivenmarkt Heemskerk