zaterdag 21 juli 2012

zaterdag 21 juli

De duiven in Argenton zijn los om 7.35 uur. Reeds om 6.00 uur zijn de mannen wakker gemaakt en is men begonnen met het klaarzetten van de wagens. Om 7.00 uur waren de omstandigheden nog niet top. Afdeling 5 en 12 wilde gelijk met ons lossen maar daar zagen we geen enkel voordeel in. Voor ons uit was geen optie, dus ze hebben keurig gewacht en na ons gelost. Om 7.35 uur zijn de duiven gelost en het vertrek was prima.
We zijn 5 minuten later gelost omdat er 'n probleem met 1 deur was, even repareren kost snel 5 minuutjes. Dus 7.35 los, 1 deur bleef hangen maar binnen 5 seconden was dat euvel ook verholpen. Dat Afdeling 5 dan toch gewoon 5 minuten later lost, kan je gewoon teleurstellend noemen. Die duiven van 5/12 gaan gewoon stayeren en zullen zich gaan vermengen en dat is absoluut niet de bedoeling.

Chimay is geheel andere koek en er zijn in de ochtend geen of weinig mogelijkheden. Pas om 11.00 uur gaan we kijken of de narigheid 'n beetje is opgeschoven. Verder zullen we te maken krijgen met alle jonge duiven die voor ons staan van diverse Afdelingen. We wachten rustig af, tijd zat en lossen wanneer de vlieglijn en de omstandigheden in Chimay in orde zijn.

Inmiddels diverse keren contact gehad, na 12.00 droog met goede opklaringen. Toch pakken we nog even wat extra tijd en hebben besloten dat de duiven om 13.00 uur te lossen.

De duiven van Afdeling 12 maken gemiddeld zo'n 1260 meter, ook Afdeling 7 uit Duffel de eerste tegen de 1300 meter. Duiven komen onregelmatig, laten we hopen dat onze duiven het beter doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten