zondag 8 juli 2012

The Day After


The Day After,


Gisteren geen voorlopige uitslagen door tijdsgebrek, allereerst de felicitaties naar Nico van Duivenvoorde 1e met de jonge duiven en Simon Durge met de 1e op Chateauroux en teletekst. Helaas was Nico niet aanwezig voor de foto en omdat Gijs de 2e pakt op Chateauroux gaat hij samen met zijn buurman Simon op de foto. Mannen goed gedaan daar op de Elzen hof.




Goed terug naar gisteren, de jonge duiven werden op het vliegveld gelost voor het eerst ’n massale lossing. Ik kreeg ’n paar oude duivinnen voorop maar er zat ook ‘n ‘jonkie’ tussen, het duurde wel even en uiteindelijk op de spoetnik en geconstateerd. (11e in de club) Nu zitten er in dat hok nog 28 duiven voor de natour en die willen heel graag naar buiten en 4 stuks kozen het hazenpad. Dat heb ik geweten want ik zei we quasi  nonchalant ‘die vallen zo wel weer op de klep’, dus mooi niet. Mijn jonge duiven die van de vlucht kwamen waren duidelijk iets van slag, beetje meer stress, totaal lossing, beetje ‘apies’ weer. Ze hebben in ieder geval ontzettend veel geleerd, 2 zijn er nog steeds onderweg, niks schokkends. In Heemskerk waren geen of weinig verliezen te noteren, hooguit dat we ze in Heemskerk ‘rattenkruid’ slecht in het Rayon hebben gepakt.

 Hierna was het wachten op Chateauroux ook op deze vlucht 22 ‘ijzers’ in het vuur. Door alle moderne media wist je dat ze 100 km per uur zouden kunnen maken. 14.20 komt mijn ’ Vale 90’ aanknijpen, doffer 2e getekende. Bij het melden de 4e duif in Heemskerk en uiteindelijk in het Rayon de 8e tegen 1169 duiven. De duiven vallen redelijk snel achter elkaar en opvallend bij me zelf was dat ik veel doffer voorop draai. Leuk maar absoluut niet echt verwacht. In het rayon 10 van de 22 in de prijzen 8e-36e-52e-74e enz. In de Afdeling 60e tegen 6322 duiven en 11 van de 22. We zijn tevreden, alle duifjes thuis en we doen goed mee, ook op wederom zo’n idioot snelle vlucht.

Nu nog iets over alle perikelen er om heen. Chateauroux werd gelost, vroeg en onder goede omstandigheden. Het moest wel vroeg om de buien voor te blijven, de convoyeur belde me onderweg vanuit de auto ( 8.10 uur) prachtig weer. Hoe anders toen we in de middag belde om te vertellen dat de vlucht mooi was verlopen, kort na ons eerste telefoontje onderweg zwaar bewolkt met enorme buien. De duiven zijn daar gelukkig mooi voor gebleven.

Grimbergen was ’n mooie totaal lossing, zonder ongeregeldheden. Op deze link kunt U 'n kijkje nemen van het vliegveld Grimbergen  (http://www.rvg.be/). Druk hierna op het icoontje webcam
De convoyeurs stonden op ‘scherp’ want de ‘blamage’ van vorige week  stond nog vers in het geheugen. Alle deuren waar manden achter zaten zijn keurig gelijktijdig geopend. Ja, goed lezen want zo komen de verhaaltjes in de wereld. De deuren waar geen duiven achter zaten bleven gewoon dicht.  Ja, op het terrein staat een gastank met omrastering.  De wagens stonden er genoeg vanaf en voor de lossing geen enkel probleem. De duiven zijn prima gelost, de mannen hebben conform de afspraken uiteraard de rotzooi, (touwtjes, loodjes) opgeruimd, want deze lossingplaats moeten we koesteren. Mochten je jonge duiven niet goed gekomen zijn, vooral goed bij je zelf zoeken.  Voor de lossingscommissie is Strombeek vaak de 3e vlucht en al ’n paar jaar ‘killing’, gisteren een prachtige vlucht en ’n zucht van opluchting.

Komend weekend gaan de jonge duiven naar Nijvel, de oude naar Chimay en blijven dus ook in Belgie, de vrachtwagen mogen zaterdag Frankrijk niet in! Chimay is ook alweer onze laatste midfond vlucht.  We gaan er ’n ploegje voor klaar stomen………………………..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Duffel