zondag 15 juli 2012

zondag 15 juli

Gisteravond (zaterdag), waren Cor Limmen en ondergetekende ervan overtuigd dat we met de jonge duiven niet naar Grimbergen moesten rijden. Ik zelf had er het volste vertrouwen in dat het bestuur ons advies zouden overnemen, we zitten toch niet voor niets zaterdag uren achter die laptop om het te bestuderen! Men besliste anders. Vanmorgen heel vroeg heeft Cor contact opgenomen met de convoyeurs in Grimbergen en de mannen bevestigde onze voorspelling dat de omstandigheden niet goed waren voor de jonge duiven. We staan ook alleen maar met die oude duiven in Grimbergen voor het zogenaamde midfond kampioenschap. We staan daar voorlopig nog lekker wortel te schieten.
Dus we zijn burgelijk ongehoorzaam en hebben opdracht gegeven terug te rijden naar Meer. Inmiddels komt er 'n trog met regen aan. De wagens zijn 8.15 uur gearriveerd in Meer, de duiven moeten nu eerst verzorgd worden en minimaal 1 uur stilstaan. Wie weet, buigt de trog regen nog af,  we bekijken dit om 9.00 uur en anders is het voorlopig afwachten. Kunnen we ons nog weer buigen over Grimbergen en kijken wat voor de oude duiven wijsheid is.  Ik ben op zijn zachts gezegd not amused. Later meer.....

Inmiddels 9.30 uur, om 9.00 uur werd het in Grimbergen beter en voor oude duiven acceptabel. Aangezien het regenfront verwaaide en alleen in de kop wat neerslag geeft, hebben we besloten de oude duiven om 9.15 uur te lossen. Goede lossing en vertrek goed, de hoofdconvoyeur Jan Oussoren was tevreden en opgelucht. WE hebben besloten zodra de duiven voorbij Meer zijn en de omstandigheden voor jonge duiven goed is om 10.30/10.45 in Meer te lossen. Ik wens iedereen veel succes.......later de uitslagen.

Even 'n update 16.00 uur.
De oude duiven zijn goed naar huis gekomen maar hebben wel wat water onderweg gehad. Als ik zo naar de uitslagen vanmiddag kijk, zie je wel de nodige verschillen maar dat heb je met dit weer en de ene duif verteerd 3 dagen mand nu eenmaal beter dan de ander.

De jonge duiven kregen toch ook nog water en je zag ze langs en om de donkere wolken laveren.
Verliezen zijn er bijna niet en dat geeft 'n goed gevoel.
Natuurlijk begint nu het 'Zwarte Pieten'' , als , indien, vroeger, later......

De duiven zijn op 'n paar na allemaal thuis, gewoon je zegeningen tellen. Volgende week de laatste oude duiven vlucht 'Argenton' en de voor de jonge duiven staat Chimay op het programma.

Jullie hebben de uitslagen gemist, Steef heeft 'n drukke 'sociale 'middag m.a.w. hij had andere verplichtingen.

In Heemskerk vallen de eerste duiven op '22' en deze maakt rond de 1381 meter.
De jonge duiven vallen vroeg in de '6 'minuten.

Mijn prognose Heemskerk met de oude duiven goed voor de 2e plek in het Rayon en met de jonge duiven gaan we voor de eerste plek in Heemskerk.

Zelf ben ik dik tevreden met de oude duiven, zit ik op '22'  met mijn 2e getekende en met mijn 'kale kippen op 11 over.
Vanavond om 19.00 uur gaan we uitslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

1e africhting