donderdag 19 juli 2012

Staaltje motivatie


Goede duiven en motivatie! 

Vorige week haalde Peter Beentjes ongenadig hard uit, dat daar goede duiven zitten is al lang bekend. Maar peter is ook ’n echte pikeur die alles eruit weet te halen. Vorige week zondag vertelde hij me ’n mooi verhaaltje over motivatie, je moet het natuurlijk wel zien en uitbuiten! Peter had ook nog even tijd om er ’n fotootje van te maken. In het kort, Peter ziet bij 2 jonge duiven dat de liefde begint te ontwaken, na het trainen mist hij het stelletje. De schuurdeur staat open en daar zit het jonge stel in de opleermand. We zeggen weleens ze vragen erom ingekorfd te worden maar deze doen het ook. Niet veel later trippelde het stel de woonkamer binnen, mijn vrouw zou…er niet echt blij mee zijn. Je ziet duiven met talent en motivatie zijn bijna onklopbaar.
Toppunt van motivatie, zelf de mand op zoeken in de schuur

Die 'vale'kan altijd de fiets nog nemen!

Peter bedankt voor de foto’s en succes op Chimay, want dat vliegen we a.s. zaterdag.
Mocht dat nog veranderen kunnen we dat lezen op de site van de Afdeling.
De weervoorspellingen zijn redelijk tot goed. Zo goed als droog en noordwesten wind. Ook in Frankrijk begint het met de dag beter te worden en lijkt het er op dat we ’n ‘echte’ vlucht kunnen verwachten.

Argenton 8 doffers en 14 duivinnen

Chimay, ik heb nog steeds 21 jonge duiven en moet ze nog ’n keertje beoordelen. Sommige staan op 4 oude pennen en het dek valt, deze duiven vliegen echt geen prijs meer en om ze met die handicap tegen wind in te laten vliegen en dan te roepen ze leren er van, gaat mij te ver. Met ’n paar weken zit het dek er weer op en kunnen ze nog een paar keer mee op de natour.

Argenton dus 22 mee en zo'n 50 prijsduiven in de club.
Chimay, hebben we er 15 gevonden die nog 'net'mee kunnen.

Voor zaterdag is het aan de gehele Nederlandse kustlijn prima weer, met wind n.n.w.
Alleen in het zuiden van Belgie is het niet top maar wie weet komt daar toch nog verbetering in. De westkant van Belgie is (zwaar) bewolkt maar droog. De duiven van Argenton zullen denk ik wel op tijd los gaan. Afdeling 5 heeft aangegeven wel gelijk te willen lossen, zelf zie ik geen voordelen, eerder dat onze duiven keer op keer geremd zullen worden door duiven die in Zuid Holland thuis horen. Zeker met kopwind  en al 8/9 uur vliegen zie ik de snelheid alleen maar afnemen. We vliegen niet met ze en niet tegen ze, dus van mij hoeft het niet. Hopelijk is het morgenochtend in Chimay beter dan we nu kunnen voorzien en ander wachten en zondag is het prima. Je moet er niet aandenken!!  Zaterdag weten we meer.....................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel