zondag 1 juli 2012

The Day After


The Day After, zondag 01 juli

Ietsje later dan gewoonlijk maar vandaag kan ik weer een streepje achter mijn naam zetten en dat heeft meer prioriteit.

Vandaag, heb ik toch de nodige mails beantwoord en telefoontjes gehad. Ik zal het klip en klaar uitleggen waarom we niet op Duffel stonden. Donderdag kwam ons te horen dat er marktkramen werden opgezet in Duffel. Er is toen op de site gekeken van Duffel en bij ‘manifestaties’ staat laatste weekend juni braderie! Afdeling 5 geïnformeerd, voor hen geen probleem alternatief achter de hand. Wij niet! Ook in de omgeving niet en dan moet je uiteindelijk terug. Geen risico nemen, zo simpel is dat.
Wat er moet gaan gebeuren is het volgende; zoeken naar 3 mooie locaties in Belgie + 1 alternatief, gelijk aan de westkant van de nieuwe indeling die per 2013 zal ingaan. Wie, wat en wanneer?  Zal ik alvast ’n voorzetje geven…. neen laat ik het maar bewaren voor het najaar.

Wat veel erger is dat het op Meer, voor Rayon C,  faliekant fout is gegaan. Onze hoofdconvoyeur is er doodziek van. Ruim op tijd alles in gereedheid brengen en dan toch bij ’n aantal deuren van de trailer van C zijn de schuiven nog dicht. Stom, stommer, stomst maar ze doen het niet expres. Niks onder het tapijt vegen, ook niet wanneer mevrouw Kaman niet zou staan te filmen. Want, Jan vertelde me door de telefoon dat Joke het heeft gefilmd. Neen, de hoofdconvoyeur heeft het onmiddellijk gemeld. Het bestuur heeft gewoon wat meer tijd nodig om een goed oordeel te vormen. Ik ben wat sneller met mijn oordeel maar dat schrijf ik niet op. Wel  zou ik de leden van Rayon C al wat eerder geïnformeerd hebben en wat de consequenties dan zijn, zal me een worst zijn. Als lossingsverantwoordelijke kan ik er verder niets mee en doe ik misschien al te veel. Zo iedereen is weer op de hoogte, het is even slikken voor de mannen/vrouwen in Rayon C, maar er komt vast ’n wijs besluit.

Wij hopen toch zo snel mogelijk te horen waar we komende week komen te staan. Ongetwijfeld ’n vlucht rond 150/160 km voor Heemskerk. Verder onze 5e dagfond vlucht Chateauroux . Ik ga er ’n mooi ploegje voor klaar maken.

 Krijgt ’n vervolg.

Zondagavond 23.00 uur vers van de pers


** Belangrijke mededeling over Meer van 30/6  / Annulering vlucht voor Rayon C **

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Tijdens de lossing van de jonge duiven van de Rayons C en D vanuit Meer heeft zich een grote onregelmatigheid voorgedaan. Om nog onbekende redenen zijn 36 manden van verenigingen van rayon C vòòr de lossing niet opengeschoven door de begeleiders. Deze duiven zijn veel later dan de andere duiven in vrijheid gesteld (ca. anderhalve minuut) en zijn, omdat de andere duiven zeer snel vertrokken, kansloos geweest om een goed resultaat te behalen.

Het bestuur heeft dan ook besloten, geheel conform de aanvullende regels zoals vermeld in het informatieboekje op pagina 18, om deze vlucht voor de leden van Rayon C te annuleren.

Wat betekent dit? Deze vlucht telt voor de leden van rayon C niet mee voor het Jonge Duivenkampioenschap en het Generale Kampioenschap.  De verenigingen en eventuele attractie- commissies mogen zelf beslissen of zij de vlucht al dan niet meetellen op vereniging/attractieniveau.

Voor de deelnemers van de andere rayons heeft dit ook consequenties. Deze vlucht telt niet mee voor de afdelingskampioenschappen Jonge duiven en Supervitesse. Uiteraard telt de vlucht wel mee in het eigen vereniging- en rayonverband.

De reden waarom wij nu pas (zondagavond laat) hierover een mededeling doen uitgaan, heeft te maken met het onderzoek dat nog gaande is. Uiteraard willen we precies weten hoe het mogelijk is dat maar liefst 36 manden niet zijn opengeschoven. Daarnaast willen wij weten om welke verenigingen het exact gaat. Wat in elk geval overduidelijk is te zien op videobeelden die ter plekke zijn gemaakt en door getuigen is gezien, is dat er 36 manden van rayon C niet tijdig zijn gelost. Het gaat dus om circa 900 duiven van de 2347 ingekorfde duiven (=38%) die vanaf het begin uitgeschakeld waren. Uiteraard is een annulering van een vlucht het laatste dat we willen, maar onder deze omstandigheden konden we niet anders. Wij betreuren het zeer dat de (ex)winnaars van deze vlucht niet het succes hebben gehad waar zij recht op dachten te hebben.

Tenslotte werden we overstelpt met vragen waarom er niet in Duffel is gelost maar in Meer. Op vrijdagmiddag heeft u al op onze website kunnen lezen, dat er activiteiten waren op de losplek in Duffel. Daarom is besloten om direct naar Meer te rijden om niet 's nachts voor verrassingen te komen staan. Ook dit is een besluit dat al in het najaar door de Algemene Ledenvergadering is genomen. Indien niet in Duffel kan worden gelost, worden de jonge duiven naar Meer teruggebracht. Dat afdeling 5 toch in Duffel heeft gelost is een zaak voor afdeling 5. Het was overigens zeer waarschijnlijk dat wij daar in elk geval niet meer hadden bijgepast.

Waar we aanstaande zaterdag gaan lossen is op dit moment nog niet duidelijk. In Duffel en Strombeek  is het in elk geval niet mogelijk. We zijn druk op zoek naar een geschikte losplaats die door de NPO en de KBDB is toegestaan.

Met sportgroeten,

Namens het bestuur,

Tiny van Santen, secretaris.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LENNIK