vrijdag 6 juli 2012

Grimbergen/chateauroux


Grimbergen en Chateauroux,


De duiven zijn vrijdag om 12.30 uur in Chateauroux gearriveerd. Onderweg hebben de mannen veel regen gehad en staat er ’n stevig windje. De duiven kunnen lekker verzorgd worden, nu alleen maar hopen dat het morgen vroeg, droog en helder is.

Vanmorgen (vrijdag)  kreeg ik ook ’n telefoontje van Wim Wijfje, dat er bericht was van Frank Marinus (NPO) dat men in Grimbergen ’n nieuwe locatie heeft om te lossen. Het sportvliegveld van Grimbergen aan de humbeeksesteenweg. Daar kan je met ’n behoorlijk grote hoeveelheid wagens staan, wie weet gaat Afdeling 5 er ook nog wel staan in plaats van op Nijvel.  Voor negen uur los, geen probleem. Na 9.00 uur in overleg met de verkeerstoren/vliegleiding. Uiteraard nog ’n paar eisen, zoals o.a. het netjes achterlaten. Persoonlijk ben ik er blij mee want de oude locatie is best aan de krappe kant.

Terug naar de duiven, bij ons in de club 256 concours duiven + 46 invliegers voor Chateauroux. Zelf 22 duiven mee, 9 mannen en 13 duivinnen.

Op Grimbergen zelf 22 stuks mee. In de club dik 700 concoursduiven en ruim 200 vrachtduiven.
Inmiddels is bekend dat Afdeling 5 ook in Grimbergen zal neer strijken.

Zaterdag 7 juli

De duiven in Chateauroux zijn om 7.30 uur gelost en kunnen mooi voordat de narigheid Frankrijk binnen trekt al in Belgie zijn. Ze zullen misschien wel 'n buitje meepakken maar hebben windje mee.
De duiven hebben 'n prima vertrekt gehad!!!

In Grimbergen hebben we 'n prima plek en staan samen met Afdeling 5. De inversie is rond 8.00 geheel opgeruimd. We hebben met afdeling 5 afgesproken dat we om 8.20 uur zullen lossen. Ze willen niet voor ons uit en wij wilde niet eerder dan 8.30 uur. Uiteindelijk zijn we met elkaar overeengekomen omdat zij 3 lossingen hebben en de verkeersleiding na 9.00 uur leading zal gaan worden dat we om 8.20 lossen. Nieuwe coordinaten gebruiken en allemaal succes.
Later meer.......................

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Op naar Duffel