zondag 22 juli 2012

Opnieuw kampioen totaal oude duiven Rayon in zwaar weekend


Zwaar weekend, waar in onze club Peter Jonker de 1e pakt met de jonge duiven en ook de 1e in het Rayon! Gerrie Lotterman heeft de vroegste van Argenton en deze is goed voor de 2e plaats in het Rayon.

Zelf pak ik op Argenton net niet vroeg genoeg en begin pas op de 52e plaats in het rayon wel 10 van de 22 in de prijzen maar het is het toch net niet. In de club begin ik met de 7e plaats en daarmee word ik in de club 1e onaangewezen en 1e aangewezen Dagfond en 1e asduif dagfond met de ‘173’. In het rayon duikel ik uit de toptien dagfond maar………………………………..

Voor het 3e jaar achtereen 1e oude duiven totaal onaangewezen en 1e oude duiven totaal aangewezen.

Bovenstaande titel was onze doelstelling en E.J en ik hebben er het glas opgeheven, het kampioenschap is binnen.

Ja, en dan de jonge duiven, zoals ik al eerder heb geschreven al ’n paar jaar ‘bijzaak’, toch had ik van de 21 overgebleven 1e ronde duiven(22 begonnen) er 15 uitgezocht die nog redelijk in de veren zaten. Er was besloten dat we Chimay zouden vliegen en daar heb ik ook al het nodige over geschreven en verteld. Neemt niet weg dat ik mede verantwoordelijk ben voor de lossing en we weer de nodige uren achter de laptop hebben gezeten en talloze telefoontjes hebben gepleegd. De duiven moeten toch in ’n storing terecht gekomen zijn en mede door de harde kopwind, kwamen ze mondjesmaat door. Bij het klok afslaan waren veel hokken nog gehalveerd, bij ’n enkeling zag ik dat ze zo’n 80/90 % thuis hadden. Zelf had ik er 13 van de 15 thuis en zondagmorgen zat nummer 14 in het hok, gelijk met nog wat oude duiven. Bij mij nu op Zondag 9.30 uur nog 1 jong en 2 oude te gaan.

Hopelijk komen er nog veel duifjes door, het is prachtig weer. In het Rayon is, Ron van Rijn, dagfond kampioen geworden. Ron van harte!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten

The Day After